Hudtilstand

Tørr hud

Noen opplever fra ung alder at huden er tørr. Den produserer mindre oljer og er ofte en mer forfinet og sart hudtype.

En tørr hudtype oppleves ofte mer sensitiv siden hudbarrieren (overhuden) ikke produserer så mye fettstoffer som utgjør smøremiddelet til huden.

Disse fettstoffene sørger for at huden holder på fukt og beskytter mot uønskede bakterier og frie radikaler. Du trenger derfor å tilføre produkter som hjelper huden å holde på fukt, men også ingredienser som stimulerer til mer essensielle fettstoffer.

Hvorfor er huden tørr? 
Talgkjertler produserer ikke tilstrekkelig med fettstoffer. Huden er dekket av et naturlig fettlag bestående av fettstoffer og oljer – om disse tas bort , vil hudens evne til å holde på fuktighet reduseres. Alle hudtyper kan oppleve tørrheter, spesielt i Norden med kaldere værtype. Huden tar opp fuktighet fra atmosfæren og med kaldere værtype og tørt inneklima, fordampes mer vann enn huden tar inn. Huden kan også bli tørr ved feil bruk av aktive ingredienser og sykdomsforløp. Tørr hud øker også med alder siden celleproduksjonen blir langsommere.

Eksempel på tørr hud

Hva er tegn på tørr hud?
Hudoverflaten kan oppleves ru, grå, tørr og flassete med rødheter, kløe, linjer, sprekker og stramhet. 

Slik behandler vi tørr hud
Det er viktig å påføre nok fuktighet og oppbyggende produkter når huden oppleves tørr. Bruk ingredienser som er lik hudens egne fettstoffer som Squalene og Glyserin som hjelper huden å holde på fuktighet. Antioksidanter som A,B,C og E vitamin beskytter og stimulerer til bedre fuktighet og styrker hudbarrieren. Det kan være nødvendig å påføre fuktighetskrem flere ganger daglig for å redusere tørrhet.

hudprogram

Tørr hud

Morgen:
1. Hydractil Gentle Cleanser
2. Ceactil Everyday Serum
3. Hydractil Rich Cream

Kveld:
1. Niactil Cleanser
2. Niactil 4%
3. Hydractil Rich Ceam

Se alle produkter