hudtilstand

Kombinasjons hud

Dette er den vanligste hudtypen der hudområder kan oppleves tørr og oljete samtidig.

Kombinasjons hud
De fleste opplever at T-sonen, panne, nese og hake har mer fete områder, mens partier i  kinnen er tørrere. I de fete områdene der huden normalt har mer porer og talg, kan det forekomme urenheter, kviser og  mer blank hud. 

Eksempel på kombinasjons hud

Hva er tegn på kombinasjon hud?
Huden er ofte i T-sonen mer rød med store porer, urenheter og sorte prikker. I kinnene kan huden oppleves mer tørr og stram.

Fete partier har ofte overproduksjon av talg. Talg virker mykgjørende og er smøremiddelet som beskytter huden, men for mye talg gjør miljøet på huden mer utsatt for kviser. 

Tørre partier i kinnene produserer mindre talg og huden evner ikke å holde på fuktigheten i like stor grad.

Hvordan behandle en kombinasjon hud?
Gode hudrutiner morgen og kveld er viktige tiltak for å balansere en kombinasjons hud. Vanlige feil er å strippe huden for fettstoffer for å motvirke blank og fet t-sone, men ved mangel av fuktighet prøver huden å kompensere med å produsere mer talg. Denne ubalansen kan ytteliger føre til at huden blir mer blank og med flere urenheter.

Det er derfor viktig å finne en balanse på fuktighet og talgregulerende virkestofferer i den daglige hudrutinen. Virkestoffer som fruktsyrer som fjerner døde hudceller og salisylsyre som trekker fettstoffer ut av porene er effektivt mot kombinasjons problemer og kan fint brukes lokalt der huden er fetere. Azelainsyre og Niacinamide er også virkestoffer som er gunstig for en fet og tørr hud.

Vi anbefaler
Acticlear Pads fjerner døde hudceller og virker talgregulerende. Acticlear Gel er fin å bruke i kombinasjon med Hydractil Normalizer som både virker fuktighetsgivende, antibakteriell og gunstig mot rødheter og urenheter. 

hudprogram

kombinasjons hud

Morgen:
1. Acticlear cleanser
2. Acticlear Gel (i t-sonen)
3. Hydractil Normalizer

Kveld:
1. Niactil Cleanser
2. Acticlear pads (2-4 x uken)
3. Niactil 4%
4. Hydractil Normalizer