hudtilstand

Keratosis pilaris

Denne hudtilstanden oppleves som små røde nupper og omtales ofte som «kyllinghud».

Det er en forstyrrelses av forhorningen av keratin rundt hårfollikken. Keratin er svært viktig for overhuden, men en overproduksjon kan føre til forhorning og keratinisering, og røde nupper oppstår.

Eksempel på Keratosis Pilaris

Hva kjennetegner Keratosis pilaris?
Denne hudtilstanden oppleves som små røde nupper og omtales ofte som «kyllinghud». Det er vanlig å se det i kinn, baksiden av armer, fremsiden av lår og rumpe. Det er mest synlig om vinteren og vil ofte bedres om sommeren. De med tørrere hudtype er ofte mer disponible for tilstanden, og kan derfor oppleve forverring i vinterhalvåret.

Hvor vanlig er Keratosis pilaris?
Det er en vanlig arvelig tilstand hos kvinner og menn, barn og voksne. Omtrent halvparten av ungdommer opplever disse nuppende i større eller mindre grad, og 40 % av voksne. Det avtar normalt med alder og er mest synlig i barn- og ungdomsårene. Det er svært vanlig å ha en grad av denne tilstanden gjennom hele livet.

Hvordan behandles Keratosis pilaris?
Hudtilstanden er ufarlig og det er ingen behandling som kurerer keratosis pilaris, men finnes gode produkter som vil reduserer opphopninger av keratin rundt hårsekken. Det er viktig å bruke produkter regelmessig for å opprettholde gode resultater. Når man avslutter behandling vil de røde nuppene komme tilbake. 

Mest brukt er kremer som inneholder glykolsyre, mandelsyre, melkesyre og polyhydroxy acid (PHA-syre).

hudprogram

keratosis pilaris

Morgen:
1. Face Foam Cleanser
2. Face Formula
3. Nova Cream SPF 30+

Kveld:
1. Face Foam Cleanser
2. Glyactil Pads + Glyactil Smoothing Cream (2-3 x uken)
3. Niactil Advanced Pro + Super Hydration Cream (4- 5 x uke)

For Keratosis Pilaris på kropp:
Vask området med Purifying Cleanser og la rensen ligge på i noen minutter. Påfør deretter Smoothing Glycolic Body Lotion.

Se alle produkter