hudtilstand

aldrende hud

De vanligste tegene på aldrende hud er synlige rynker, slappere og grovere hud, og den oppleves tørrere og tynnere.

Aldringsprosess er naturlig og noe som skjer hos alle, og som oppstår gjennom interne og eksterne årsaker.

Når begynner aldringsprosessen?
Det blir tatt utgangspunkt i at aldringsprosessen begynner i 25 års alderen, men tegn på alder viser seg senere og kan deles inn i fire faser. Den første fasen på alderstegen begynner rundt 30 års alderen, den andre i 40-50 årene, tredje i 60-70 årene, og fjerde, den siste fasen, kommer i 80-90 årene.

De ulike fasene har grader av nedsatt celleaktivitet og det blir flere og flere synlige aldringstegn for hver hvert 10ende år.

Hva kan fremme aldringsprosessen?
Vi skiller mellom eksterne og interne grunner til aldring. Vanlige aldringstegn oppstår av eksterne påkjenninger som UV-skader som utgjør 80-90 % av tidlig aldring. 

Andre faktorer som fremmer frie radikaler i cellene og som fremmer inflammasjoner og aldring er lite søvn, stress, dårlig kosthold og lite mosjon, alkohol, røyk, forurensing, sykdommer og medikamenter.

Interne faktorer som hormoner og genetikk vil være ulikt fra person til person. Noen opplever hormonelle endringer i 40 årene og vil dermed merke alderstegn tidligere enn de som kommer senere i overgangsalderen.

Ulike hormonendringer kan også føre til mer hårvekst og urenheter. 

Mange merker bedre hud ved østrogenbehandling ettersom både hud og hår påvirkes av redusert østrogen i overgangsalderen.

Hva kjennetegner aldrene hud?
Tap av elastisitet, ujevnt pigment, rynkedannelse, slappere hud på hals, bryst og oversiden av hender er ofte det mest slående aldringstegnet.

Eksempel av en aldrende hud

Tynnere og mer livløs hud
Hver måned vil hudoverflaten fornye seg som normalt når vi er unge hver. Når vi blir eldre dannes ikke nye hudceller like raskt, og det ytre laget av huden blir tynnere. Dette fører til en opphopning av døde hudceller, og huden kan fremstå blassere og mattere – og er et typisk aldringstegn.

Tap av spenst og stramhet
Elastin gjør huden elastisk, mens kollagen holder huden sammen. Med alder synker produksjonen av elastin og kollagen, slik at nettverket av tråder som holder huden sammen blir mindre stramt. Dette kan føre til at huden blir slappere og grovere.  

Du kan enkelt teste selv ved å ta klypetak i huden på oversiden av hånden din. Er huden ung og elastisk vil den raskt falle på plass, og dersom du er eldre kan det ta noen sekunder.

Tap av fuktighet
Hudens evne til å holde på fuktighet forringes. Lærhuden består av blant annet av hyaluronsyre, et sukkerprodukt som spiller en stor rolle i hudens evne til å binde seg til vann. Når vi blir eldre minsker mengden hyaluronsyre, hvilket kan føre til at huden fremstår mindre fuktig og fyldig.

Ujevnt pigment og grovere hud
UV-stråler fra sola bryter ned kollagenet, som er et protein som støtter bindevevet og holder huden elastisk og sterk. Overdreven soling øker i tillegg faren for pigmentflekker og rynker, men også celleforandringer og hudkreft.

Hvordan behandle aldrende hud?
Det mest effektive er å begynne med forebyggende tiltak i ung alder. Sollys fremskynder aldringsprosessen betraktelig ved å bryte ned kollagenet i huden, og de fleste rynker er faktisk et resultat av sol og ikke alder.

Unngå for mye soleksponering og bruk alltid solbeskyttelse på dagen hele året. Det er aldri for sent å begynne med disse tiltakene.

Ha gode hudrutiner morgen og kveld og tenk at langsiktige mål gir de beste resultatene.

Vær bevist på livstil og unngå faktorer som fremmer stressfaktorer og betennelser i huden.

Unn deg selv regelmessige behandling i klinikk for å få en bedre synergi med hjemmeprodukter og klinikkbehandling med Anti-Age Peel.

Bruk aktive virkestoffer som gir masse pleie og fuktighet. Fruktsyrer hjelper huden til å støte bort døde hudceller og gir mer glød og en glattere hudoverflate. Påfør daglig aktive ingredienser som retinoider og antioksidanter som virker reparerende og beskyttende, samt daglig SPF.

Vi anbefaler
Rens huden daglig med en mild cleanser og bruk regelmessig peeling som fremmer hudfornyelse med Glyactil-produkter. Retinext-produktene inneholder retinoider og Ceactil-produkter inneholder antioksidanter som bør være med i en daglig hudrutine. Beskyttelse mot UV-stråler med Hydractil Daily Defense SPF 15 eller Ultradefense SPF 30 / SPF 50 er viktig for å forebygge tidlige aldringstegn.

hudprogram

aldrende hud

Morgen:
1. Hydractil Gentle Cleanser
2. Ceactil Advanced Serum
3. Niactil 4%
4. Hydractil Daily Defense SPF 15

Kveld:
1. Hydractil Gentle Cleanser