hudtilstand

akne & urenheter

Nesten alle opplever en fase i livet med større eller mindre utbrudd, og uren hud.

Akne kan deles inn i mild, moderat og alvorlig grad. Mild til moderate utbrudd behandles ofte med hudprodukter eller reseptbelagte kremer. Alvorlig grad med cystisk og betent akne behandles ofte med resept belagte tablettkurer.

Hvor vanlig er det med akne?
Akne og uren hud rammer ca. 80 % av alle tenåringer, og problemet er like utbredt hos gutter, som jenter. Nesten 9 av 10 i alderen 15-18 år får disse plagene, og urenheter kan starte helt ned i 10-årsalderen. Noen kan slite med kviser som voksne helt frem til de er i 40-50 årene. Kviser og urenheter oppstår som oftest der talgkjertlene er størst: på ryggen, brystet og i ansiktet.

Eksempel på akne

Hvorfor får vi akne?
Årsaken til alle former for urenheter, er opphopning av talg. Hormonelle endringer fremmer mer talgproduksjon og er grunnen til at huden endres i puberteten og kan føre til væskefylte byller og betente tilstander i huden.

Arvelige faktorer vil også ha betydning på hormoner. Har far eller mor hatt mye akne er det stor sjanse for at datter eller sønn også får det. Dårlig livsstil kan ha innvirkning på å  forverre utbrudd, men vil ikke være årsaken til akne.

Hva kan trigge akne?

Hvordan behandles akne?
Som alle andre ting i livet, er det enklere å forebygge enn å reparere. Der er derfor viktig å ha gode hudrutiner morgen og kveld med tilpasset hudprogram som inneholder virkestoffer som salisylsyre, azelainsyre og svovel.

Dette er ingredienser som både virker talgregulerende, betennelsedempende og antibakterielle. Har ikke hudprogam effekt etter 3-6 måneder, anbefales det å oppsøke hudlege å få reseptbelagt behandling. 

hudprogram

akne/urenheter

Morgen:
1. Acticlear Cleanser
2. Acticlear Gel (tynt lag)
3. Niacatil 4%

Kveld:
1. Acticlear Cleanser
2. Sulfactil Cream (lokalt på utbrudd)
3. Niactil 4%

Se alle produkter