Ofte stilte spørsmål

Vi har samlet spørsmålene vi oftest får om våre produkter for deg. 

Bruk av produkter

 • Kan jeg bruke syrer om sommeren?

  Det går helt fint å bruke syrer på sommarhalvåret ved flittig bruk av solbeskyttelse. Fruktsyrer og mekaniske peelinger fjerner døde hudceller med pigmentceller som er hudens egen s§olbeskyttelse. Det er derfor alltid viktig å ta forhåndsregler å bruke en solbeskyttelse ved bruk av fruktsyrer. Anbefaler ved soling å trappe ned på syrer for å unngå solforbrenning

 • Blir jeg sol sensitive av Acticlear?

  Acticlear inneholder noe som heter Azelainsyre som fjerner skånsomt døde hudceller. Den gjør ikke huden så solsensitiv som fruktsyrer, men anbefaler alltid å bruke en solbeskyttelse ved bruk av Acticlear på sommerhalvåret.

 • Tåler jeg produkter fra Elixir når jeg er sensitiv?

  Ja, vi har flere gode produkter for sensitiv hud. Alle Niactil-, Hydractil- og Ultradefense-produktene passer en sensitiv hud.

 • Hva hjelper mot store porer?

  Det er flere produkter som hjelper, men det mest effektive er Elixir Pads eller Acticlear Pads. Glyactil Pads og Glyactil Smoothing Cream anbefales ofte i  kombinasjon mot grov hud og store porer. For mer sensitiv hud med store porer anbefales Acticlear Pads, Niactil 4% og Niactil Advanced Pro.

 • Kan jeg bruke Elixir når jeg går på antibiotikakur mot akne?

  Ja, det anbefales å bruke produkter i kombinasjon med en tablett kur. Synergien med utvortes og innvortes behandling gir som oftest bedre resultater. Det er veldig viktig å bruke solbeskyttelse spesielt på sommer halvåret for å beskytte mot hyperpigmentering.

 • Hva hjelper mot grov hud?

  Det er flere ingredienser som hjelper, men noe av det mest  effektive er fruktsyrer. Anbefaler ofte en kur med Hudprogram for hjemme-peeling som inneholder Hydractil Gentle Cleanser, Glyactil Smoothing Cream, Glyactil Pads, Niactil 4% og Ultradefense SPF.

 • Hvilke produkter er gunstig på blank og fet T-sone

  Mot blank T-sone er det viktig å bruke ingredienser som reduserer fettstoffer som salisylsyre, svovel og azelainsyre. Produktene Acticlear Pads, Sulfactil Cleanser, Acticlear Cleanser og Acticlear Gel inneholder disse ingrediensene. Anbefaler også å bruke Pore Tigthening Mask noen ganger i uken lokalt i t-sonen.

 • Kan Ceactil Antioxidant Pads brukes som en rens eller er det bare en toner som skal brukes etter rens?

  Den vil ikke være tilstrekkelig cleanser alene, men den vil fjerne rester av smuss og fettstoffer. Den er ment som en aktiv toner etter en rens med antioxidanter.

 • Hvilke produkter kan brukes i kombinasjon med dermapen behandling og hva anbefales før og etter?

  Vi har i utgangspunktet ikke en serie som er utviklet  til behandling med Dermapen, men ingredienser som er gunstig for å oppnå dypere og mer aktiv effekt er Ceactil Everyday Serum, Niactil 4% og  Retinext Corrective Serum. 

  Etter behandling vil de samme produktene være fine sammen med Ultradefense Repair Gel, Hydractil Lite, Rich og Normalizer. Viktig å anbefale en solbeskyttelse på dagen i kombinasjon med et av serumene.

 • Kan min datter eller sønn i tenårene bruke Elixir produkter?

  Det er flere ungdommer/tidlig pubertet som bruker Elixir med god effekt. Vi har milde produkter som egner seg for tidlig faser der huden endres fra barn til ungdom. Vi anbefaler rutiner med rens og mild behandlende krem/gel. Niactil Cleanser og Niactil 4% er en fin start.

 • Jeg kan bli tørr av Niactil 4%, er det normalt?

  De med tørr hud anbefales å bruke Niactil 4% sammen med en rikere krem. For en voksen hud over 25 år med tørrere hud vil  Niactil 4% egne seg som et serum. Noen kan også i overgangen kjenne på litt tørrheter og kløe og anbefaler å bruke det annenhver dag i tilvenningsfasen.

 • Kan jeg bruke Niactil 4% under graviditet og amming?

  Ja! Den er helt trygg å bruke under svangerskap og amming. Noen påpeker at den inneholder salisylsyre, men det er ikke en konsentrert form, den blir kun  brukt som et naturlig konserveringsmiddel. Det vil faktisk være høyere konsentrasjon av salisylsyre i frukt og grønt som du spiser.

Sol

 • Hvilke produkter er best å bruke gjennom sommeren?

  Anbefaler alltid å bruke mer antioksidanter og en dagkrem med SPF på sommer halvåret. Ceactil Everyday Serum, Ultradefense Repair Gel, Ceactil Everyday Cream og Antioxidant Toning Pads. Produktene inneholder reparerende enzymer og antioksidanter som beskytter mot frie radikaler og beskytter og minimerer skader fra UV-stråler. Ultradefense SPF produktene våre er alle potente solkremer som beskytter og pleier huden og bør brukes daglig for å minimere skader.

 • Kan jeg bruke a-vitamin om sommeren?

  Ja, du kan fint bruke A-vitamin på sommeren, men det er viktig å beskytte huden med høy solbeskyttelse. Ved tilvenning av konsentrert A-vitamin kan huden bli tørr, flassete og irritert. Da er huden spesielt sensitiv til sollys og anbefaler derfor ikke tilvenning av konsentrerte A-vitamin produkter på sommerhalvåret.

 • Blir jeg sol sensitive av a-vitamin?

  Ja, hvis huden er flassete og tørr vil den være mer sol sensitive.

 • Bør jeg bruke Ceactil Serum eller Acticlear Even Tone Serum om sommeren?

  Ceactil Everyday Serum egner seg for de aller fleste som trenger fukt og ønsker en fin glød og beskyttelse mot frie radikaler. Acticlear Eventone serum behandler og reduserer ujevnt pigment. Anbefaler ofte å bruke de sammen. Ceactil Evryday Serum på dagen og Acticlear Serum på kvelden. Husk alltid solfaktor om sommeren uansett hvilket serum du bruker.

 • Hva er best å bruke på huden hvis jeg er blitt solbrent?

  Ultradefense Repair Gel er fantastisk som after-sun gel og reparerer og lindrer solforbrenning. Hydractil Normalizer er også veldig bra!

 • Er dagkremene med faktor fra Elixir fullverdige solkremer?

  Ja, det er fullverdige solkremer med både UVA- og UVB-beskyttelse samt fysisk og/eller kjemisk filter. Det er viktig å presisere at alle solbeskyttelser må smøres tilstrekkelig mengde og gjenta minst hver 2. time ved soling.

 • Bør en holde seg unna solen ved bruk av Elixir produkter?

  Det er alltid viktig å beskytte seg i solen for å minimalisere solskader, men det er ekstra viktig om det brukes fruktsyrer og konsentrerte A- vitamin produkter. Produkter i serien som gjør huden mer sol sensitive er Retinext-produktene, Glyactil Pads, Glyactil Smoothing Cream, Sulfactil og Acticlear gel.

 • Kan jeg bruke syrer om sommeren?

  Det går helt fint å bruke syrer på sommarhalvåret ved flittig bruk av solbeskyttelse. Fruktsyrer og mekaniske peelinger fjerner døde hudceller med pigmentceller som er hudens egen solbeskyttelse. Det er derfor alltid viktig å ta forhåndsregler å bruke en solbeskyttelse ved bruk av fruktsyrer. Anbefaler ved soling å trappe ned på syrer for å unngå solforbrenning.

Hudproblem

 • Kan jeg bruke Elixir Cosmeceuticals produkter etter en isotretinoin kur?

  Ja, men man bør vente 3 måneder etter avsluttet kur med fruktsyrer og konsentrert A-vitamin. Ellers er det bra å bruke rens, fukt og beskyttelse. Det inkluderer også Niactil produktene!

 • Er Elixir bra mot Rosacea?

  Ja, vi har flere gode produkter mot Rosacea. Sulfactil-produktene er veldig gode ved utbrudd, mens Niactil og Acticlear egner seg godt til daglig pleie.

 • Hva kan hjelpe mot arr?

  Det beste virkestoffet mot arr er konsentrert A-vitamin som finnes i Retinext produktene. Anbefaler ofte å kombinere Retinext med Elixir Pads for å fremme hudfornyelse i tillegg til Elixir sine kjemiske peelinger i klinikk.

 • Kan Elixir redusere rødheter i huden?

  Ja, vi har flere produkter som reduserer inflammasjoner og betennelser. Niactil 4% og Hydractil Normalizer demper rødhet og retter seg mot sensitiv og tørr hud, mens de med utbrudd og betennelser kan også ha nytte av Sulfactil og Acticlear produkter.

 • Hva er bra mot ujevnt pigment?

  Det er ofte en kombinasjon av flere ingredienser som normaliserer fargestoffet. Det blir best resultat av å  bruke produkter med synergi effekt på å redusere inflammasjoner, bleke og eksfoliere. Acticlear Even Tone Serum er et veldig viktig produkt i behandling av pigmentering.

 • Hva er bra mot Seboreisk eksem?

  Sulfactil og Acticlear produktene er veldig fine mot Seboreisk eksem. Anbefaler også Niactil 4% som daglig pleie for å normalisere og styrke hudbarrieren.

 • Kan jeg bruke Elixir når jeg har atopisk eksem?

  Ja, Niactil 4% er spesielt fin på å styrke hudbarrieren og fremme en bedre keratin produksjon som atopisk hud ikke evner så godt. Anbefaler også Hydractil Rich og Hydractil Normalizer.

 • Hvilket produkt er mest virkningsfult mot Perioral Dermatitt?

  Det beste produktet mot Perioral Dermatit er Sulfactil Cream og Niactil 4%. Det er viktig å bruke milde produkter i den perioden utbrudd er aktivt. Det anbefales ingen fruktsyrer eller fete kremer i den perioden. Bruk Sulfactil morgen og kveld på utbrudd og Niactil 4% over. Viktig å vite at huden kan bli tørr der Sulfactil Cream påføres, det anbefales å bruke Niactil hyppigere for å motvirke tørrhet.

 • Jeg føler meg alltid tørr i huden, har dere noen produkter for meg?

  Det med tørrhet kan være litt kompleks. Noen ganger er det feil bruk av produkter som kan justeres, men produkter som hjelper mot tørrheter er Ultradefense Repair Gel, Hydractil Rich, Hydractil Normalizer og Ceactil Everyday Cream. Anbefaler de som blir veldig tørr å bruke Ultradefense Repair Gel og deretter Hydractil Rich på toppen.

 • Hva er det beste anti-aging produktet?

  Det  en kombinasjon av flere faktorer som gir best resultat, men en ingrediens som er veldig viktig er konsentrert A- vitamin. Retinol, Retinaldehyde eller A-vitamin syre virker cellekommuniserende som reparerer og stimulerer til nye friske celler. Det finnes i Retinext produktene Daily Anti-Aging eller Retinext Advanced Corrective Serum.

 • Kan jeg bruke Glyactil Pads og Glyactil Smoothing Cream hver dag?

  De kan brukes daglig i en periode etter tilvenning for å skape en hudforbedring, for deretter å redusere til vedlikehold til 2-4 x uken.

 • Hvilke pads skal jeg bruke fra Elixir?

  Mot fet eller uren hud anbefales Acticlear Pads. For mer glød, anti-aging og jevnere hudtone Glyactil Pads.