Hudhistorier

– Yoga har hjulpet meg å finne ro i hverdagen

Kaja Borgen er en 28 år gammel yogalærer og kunstner fra Oslo. Til daglig jobber hun på kontor med HR og lønn, men kveldene og helgene blir brukt på yoga og kunst.

Kaja Borgen er en 28 år gammel yogalærer og kunstner fra Oslo. Til daglig jobber hun på kontor med HR og lønn, men kveldene og helgene blir brukt på yoga og kunst. 

– Jeg brenner for å videreformidle viktigheten av å leve i nuet og være takknemlig for det man har. Det er ingen som vet hvor mange dager har har til rådighet på denne kloden, så lev hver dag som om det er din siste, og sett pris på de rundt deg. 

Fortell oss. Hvorfor begynte du med yoga?
– Jeg begynte med yoga i begynnelsen av 2018, fordi jeg var i en veldig stressende periode på jobb. I helgene var jeg for sliten til å gjøre noe som helst, og så derfor etter noe som kunne hjelpe meg å bekjempe stresset, og gi meg energien tilbake. Jeg fant et lokalt yogastudio og forelsket meg totalt i praksisen. 

– Ettersom jeg har bakgrunn fra dans, turn og i senere tid cheerleading, hvor jeg var med i EM og VM, kom den fysiske delen av yoga ganske lett for meg. Likevel ser jeg på ingen måte på meg selv som utlært. Det er kanskje noe av det jeg liker best med yoga, du kan alltid avansere og gå dypere inn i stillingene. Ikke minst krever det mange år med trening for å mestre å selve målet med yoga, nemlig å stilne sinnet. 

Det ser ut som man må være veldig myk for å gjøre yoga. Er yoga for alle?
– Dette spørsmålet får jeg ofte! Yoga er absolutt for alle. Yoga er på ingen måte en konkurranse om å være mykest eller sterkest. Yoga handler først og fremst om å stilne sinnet, og den fysiske delen er kun et hjelpemiddel for å få til dette. Alle har forskjellig utgangspunkt, og øvelsene kan tilpasses nivå, behov og skader. 

Vil du si at yoga en livsstil?
Mange starter nok med yoga fordi de har et ønske om å bli mykere, eller bedre trent. Men for meg, har yoga helt klart utviklet seg til å bli en livsstil. Yoga består av så mye mer enn de fysiske øvelsene. Patanjalis Yoga Sutras betegnes som å være selve grunnteksten i yoga. Den består av åtte “lemmer”, der Asana (de fysiske øvelsene) kun utgjør én av de åtte. Resten består av moralske og etiske retningslinjer, pusteøvelser, sansekontroll, konsentrasjon, meditasjon og meditativ absorpsjon.

Hva har yoga gjort for deg?
Yoga har hjulpet meg å finne ro i hverdagen. Jeg er roligere, puster dypere, er mer takknemlig og flinkere til å leve i nuet, istedenfor å hele tiden tenke på hva som kommer eller har vært. De fleste av oss lever veldig stressende liv, og tar seg sjelden tid til selvrefleksjon og stillhet. Det å bare sitte med seg selv og egne tanker, uten distraksjoner i form av mobil, tv eller andre mennesker, er noe jeg anbefaler alle å gjøre en gang i blant.  Forskningen rundt hvordan meditasjon påvirker hjernen er ganske utrolig. Blant annet kan meditasjon føre til fysiske endringer i hjernen, slik at den utskiller større mengder av lykkehormonet dopamin, og mindre av stresshormonene. 

Ok, nok yogasnakk. Hvordan ser en vanlig hverdag ut?
Min hverdag er ganske hektisk for tiden. Jeg har en fulltidsjobb innen HR og lønn, samtidig håndterer jeg instagram kontoen min @yoga_kaja , og sjonglerer mellom det å være yogalærer og kunster på kveldstid og i helger. Ting går som regel i ett, og derfor blir tiden på matta ekstra verdifull og hellig. 

Hva er din favoritt matrett?
Jeg er opptatt av dyrs rettigheter, og har som følge av dette vært veganer i seks år og tatt kurs i vegansk ernæring. Jeg liker det meste, men spiser vegansk av etiske årsaker. Jeg er glad i variasjon, og blir fort lei hvis jeg spiser det samme for ofte, men en god salat slår aldri feil!

Hvordan kom du over Elixir Cosmeceuticals?
Første gang jeg hørte om Elixir var i et magasin der noen anbefalte produktene og sa de sverget til denne serien. Jeg ble nysgjerrig og tenkte, hvorfor ikke teste det ut!

Hva har Elixir Cosmeceuticals gjort for din hud?
Jeg har aldri hatt store problemer med huden, men etter jeg begynte å bruke Elixir har jeg fått en helt ny glød. Jeg har mindre porer nå enn tidligere, og fått mye klarere hud.

Hvilke produkter bruker du fra Elixir Cosmeceuticals og hvordan er din hudrutine morgen og kveld.

Jeg starter dagen med å rense ansiktet mitt med Niactil Cleanser. Etter det bruker jeg Ceactil Pads, før jeg påfører Ceactil Everyday Serum, og til slutt blander jeg Niactil 4% med Ultradefense SPF 50, slik at jeg er beskyttet mot solen utover dagen. 

Før jeg legger meg renser jeg ansiktet med Niactil Cleanser, og bruker Glyactil Pads. Til slutt påfører jeg Niactil 4%, og et par ganger i uken bruker jeg i tillegg Glyactil Smoothing Cream for ekstra fuktighet og pleie.

Del artikkelen