Fagstoff

Vær snill mot huden i påsken!

Vi begynner å kjenne på lysere og lengre dager, og påskesolen er rett rundt hjørnet.

Vi begynner å kjenne på lysere og lengre dager, og påskesolen er rett rundt hjørnet.

Påsken i Norge har mange tradisjoner og noen reiser til fjells, mens andre reiser til varmere strøk. Felles for oss alle er at vi ønsker å nyte været der vi er og innebærer at en sart og blek vinterhud blir utsatt for sterke solstråler.

Norge og hudkreft
Flere studier viser at Norge har høyest dødelighet av hudkreft i 2013. Det omkom 327 personer av hudkreft i Norge og det betyr et 1 nordmann dør hver dag av føflekk kreft. Det forekommer større dødelighet hos menn enn hos kvinner og undersøkelser viser at kvinner er flinkere med solfaktor og oppsøker lege tidligere. De som har vært og blir lettere solbrent har økt risiko.

Huden trenger omsorg
Huden beskytter oss mot ytre og indre skader og opptrer som kroppens rustning. Det er som å ta vare på en bil, som må vaskes, poleres og beskyttes mot ytre skader. Den vil på sikt miste både glans og få både riper og rust hvis den ikke blir tatt hånd om.

Huden kommuniserer hvem vi er og hvordan vi har levd. Den er som en datamaskin og lagrer/husker alle skader og forsømmelser gjennom livet.

Hudcellenes unike mekanismer kan til tross for tidligere skader repareres og fornyes og vil derfor aldri være for sent å begynne å ta vare på huden. Det samme gjelder å endre kosthold og trening, bedre sent enn aldri…

Beskytte og behandle huden
Studier viser at antioksidanter og solfaktor i kombinasjon reduserer solbrenthet, pigmentendringer og skader på DNA.

Vi har lært at flere kombinasjoner av antioksidanter har best effekt og vi anbefaler alle å bruke det daglig sammen med en solfaktor nå som solen titter mer og mer frem.

UV- stråler fremmer frie radikaler i huden og reduserer cellenes evne til å beskytte seg. Antioksidanter fungerer som molekyl giver og nøytraliserer cellene.

Det mindre skader UV stråler påfører cellene det sunnere og friskere hud vil vi bevare.

Ceactil Everyday Serum – inneholder antioksidanten Ascorbyl glucoside som er en stabil ester C. Den omdannes til L`askorbinsyre i huden og fremmer produksjon av kollagen og normaliserer fargestoffet i huden. (melanin). Den har også vitamin B5 som virker beroligende, fuktighetsgivende og talg regulerende

Ultradefense SPF 50 – fungerer om en dagkrem og solfaktor. Den inneholder reparerende peptider og antioksidanter, og solfilter som beskytter mot UVA og UVB stråler.

Ceactil Everyday Cream – inneholder C- vitamin (ascorbyl glucoside) og appelsin skall ekstrakt som er rik på vitamin E. Kremen jevner ut pigment lindrer solbrenthet og fremmer bedre fukt, men er også gunstig mot store porer og gir en glattere og strammere hud.

Disse produktene kan godt kombineres med andre produkter fra Elixir Cosmeceuticals og med andre hudpleie fra annet merke.

Del artikkelen