Fagstoff

Ujevn pigmentering

Vi opplever at flere og flere sliter med pigmentering etter sommer og sol og dette har blitt et av de vanligste hudproblemene, og det finnes flere grunner til at dette har blitt mer utbredt blant både unge og voksne.

Vi opplever at flere og flere sliter med pigmentering etter sommer og sol og dette har blitt et av de vanligste hudproblemene, og det finnes flere grunner til at dette har blitt mer utbredt blant både unge og voksne.

Vi reiser mer og utsetter huden for sterkere soleksponering som en nordisk hud ikke er rustet til å tåle. Hormonelle behandlinger som prevensjon og graviditet kan gi noe som heter Melasma, symmetriske brune flekker på panne, kinn og overleppe.

Hannah er en som har fått Melasma etter bruk av p-pillen. Hun ble plukket ut som en av våre 5 kandidater etter å ha sendt inn sin hudhistorie. Hannah fikk Elixirs behandlinger over en periode på 3 måneder.

14513655_10153741965290388_1793698184_o

Dette skriver hun selv:
”Jeg er en 22 år gammel jente som sliter med grå og gusten hud som fort blir rød/rosa etter at jeg har vasket huden. Når jeg kommer ut av dusjen føles huden min stram. I perioder får jeg akne, men sliter spesielt med røde arr og MYE pigmentering/solskader. Dette plager meg ekstremt og jeg får heller ikke sminket bort problemene mine uansett hva jeg prøver. Jeg legger ved bilder i mailen (jeg har hudsminke på disse bildene, kan evnt sende bilder uten sminke óg). Håper dere plukker meg ut!”

Dette er min hudanalyse etter at hun var hos oss:
Fin ung hud med pigmentering (Melasma) grunnet p-pillen med litt urenheter spesielt rundt hake.

Hennes største problem er Melasma, som er en utfordring og behandle siden den er hormonell. Soleksponering vil alltid gjøre den verre og må derfor behandle symptomene. Det blir litt som å behandle sukkersyke – den kan ikke kureres, men må holdes i sjakk.

Hudprogram: Hjemmepeel Kit 10%

Morgen:
Niactil og Ultradefense Green Tea SPF 22

Kveld:
Begynner 3 x uken med Elixir Pads 10% og Smoothing Cream 10%
De andre dagene Niactil og Hydractil Rich.

Behandlingsplan:
6 kjemiske peelinger hver 2 uke.
Begynner første behandling med svakeste glykolsyre 30% i 3-4 min.
Øker styrke og etter hvert glykol peeling i kombinasjon retinol 0,5%.
3-4 dager etter kjemiske peelinger brukes hjemmebehandling med Hydractil Rich.
ALLTID – Ultradefense Green Tea SPF 22 på dagen etter peelinger

Før/etter-resultater 3 måneder

Hannah forfra

hannah før og etter , høyre-kopi

Hannah pigment-etter 3 måneder

Kjemiske peelinger gjør huden mer sol-sensitiv siden den fjerner det øverste laget med celler som inneholder fargestoff (Melanin) som beskytter huden mot ultrafiolett bestråling. Det fungerer som hudens egen solfaktor.

Vi anbefaler derfor ikke å begynne med kjemiske peeling kurer midt på sommeren.

Hjemmeprodukter som normaliserer fargestoffet
Niactil 4% og Acticlear 15% normaliserer hudfargen og gir et jevnere pigment og egner seg godt som hjemme behandling året rundt. Det er også gunstig å bruke antioksidanter som C-vitaminer som Ceactil Everyday Serum og Ceactil Everyday Cream for å beskytte mot frie radikaler som bryter ned friske celler. Konsentrert C-viamin forbygger og gir huden også en jevnere hudfarge.

Nyt fortsatt sommer og sol med god beskyttelse og minimer skader som ofte må repareres etter ferien!

NB! Denne artikkelen er over 3 år gammel og produkter som er blitt brukt kan ha endret navn eller utgått av sortiment. Ta kontakt om du ønsker tilpasset hudrutine til din tilstand. 

Del artikkelen