Mariannes tips

Topp 5 aktive ingredienser

For mange er ingredienslisten gresk, og det kan være vanskelig å vite hva de ulike ingrediensene gjør. Da er det greit å ha en sjekkliste i bakhånd!

For mange er ingredienslisten gresk, og det kan være vanskelig å vite hva de ulike ingrediensene gjør. Da er det greit å ha en sjekkliste i bakhånd!

Alle de fem ingrediensene vi tar for oss her er veldokumenterte, hudpleie ingredienser som du bør se etter og ha med i din daglige hudpleie.

Det er viktig å tilpasse virkestoffene etter din hudtilstand og sesong, men alle disse fem virkestoffene er virkningsfulle og jobber i synergi med å gi en sunnere og friskere hud.

Besøk en hudpleieklinikk og få veiledning på hvordan de ulike ingrediensene bør brukes til din hudtilstand og hvordan de bør brukes i sommer.

1. Retinol/Retinylpalmitat – Vitamin A
Omdannes i huden til vitamin A-syre som fungerer som et hormon som stimulerer cellefornyelsen samt hudcellenes produksjon av bindevev (kollagen) og fuktighetsbindende stoffer. Huden vil se forynget ut, med mer spenst og volum.

Retinol_3D_balls

Produkter fra Elixir som inneholder retinol i konsentrert form:
Retinext Daily Anti-Aging Gel og Retinext Advanced Corrective Serum

2. AHA – Alpha Hydroxy syrer
Disse naturlige syrene kalles gjerne fruktsyrer. Glykolsyre og melkesyre utvinnes fra henholdsvis sukkerroer og syrnet melk. Virkestoffet fremmer en hudfornyelse og fjerner døde hudceller. Størrelsen på molekylet gjør at de gå dypt ned i huden og styrker bindevevet og øker produksjonen av fuktighet. Hudlaget med levende hudceller blir tykkere, mens laget med døde hudceller blir tynnere og virker både mot linjer, grove porer, ujevnt pigment og urenheter.

fruktovye-kisloty

Produkter fra Elixir med fruktsyrer:
Glyactil Pads, Acticlear Pads og Glyactil Smoothing Cream

3. Peptider – signalstoffer
Peptider er korte kjeder av aminosyrer som kan være små nok til å trenge ned i hudlagene og påvirke hudcellene. Peptider stimulerer hudcellene til å øke produksjonen av bindevev og fuktighetsfaktorer i huden. Dette gir på sikt glattere, strammere hud med færre linjer og rynker.

Noen navn på pentapeptider er Matrixyl, Palmitoyl pentapeptide-3, Palmitoyl oligopeptide og Palmitoyl tetrapeptide-7.

Produkter fra Elixir med peptider: Ceactil Everyday Cream, Ceactil Everyday Serum og Hydractil Normalizer

4. Niacinamide
Studier viser at Niacinamide reduserer produksjon av melanin og bedrer ujevnt pigment. Niacinamide styrker hudbarrieren ved å binde bedre fukt. Nye studier viser også at den beskytter mot UVA og UVB ståler. Den er en av favorittene i hudpleie siden den behandler inflammasjoner og pigmentering, forebygger aldring, hudkreft og er tolererer av nesten alle.

Produkter fra Elixir med niacinamide: Niactil 4%, Niactil Advanced Pro, Niactil Anti-Age Eye Gel og Niactil Cleanser

5. Ascorbic Acid – vitamin C
Det finnes et utall versjoner vitamin C som alle har god effekt på huden. For det første fungerer vitamin C som en antioksidant som øker effekten av vitamin E. Vitamin C virker også lysnende på huden, og kan jevne ut ujevn pigmentering samt gi fornyet glans og glød. I høye konsentrasjoner vil vitamin C øke bindevevsproduksjonen og virke oppstrammende.

1200px-L-Ascorbic_acid.svg

Produkter fra Elixir med konsentrert C-vitamin: Ceactil Everyday Cream, Ceactil Everyday Serum og Ceactil Antioxidannt Pads

Ta vare på huden og behold en frisk og sunn hud!
Hilsen Marianne 🙂

Del artikkelen