Hudhistorier

Ta ekstra godt vare på huden din i påsken

Det er oppstått et uvanlig hull i ozonlaget. Noe som betyr vi må alle passe på huden, selv om man ikke er på fjellet.

Det er oppstått et uvanlig hull i ozonlaget. Noe som betyr vi må alle passe på huden, selv om man ikke er på fjellet.

Det blir advart fra Norsk institutt for luftforsking (NILU) at Ozonverdiene er veldig lave i disse dager. Det er første gang det er blitt et så stort hull i Ozonlaget over Arktis. Om det blir sol og fint vær i påsken, blir den ultrafiolette strålingen like sterk som på sommeren.

Slik varsler NASA/GSFC at ozonhullet kan være plassert 5. og 6. april. Jo mørkere blå farge, jo mindre ozon i atmosfæren. Skandinavia er markert med en hvit ramme (klikk for større bilde). Kilde: NASA/Goddard Space Flight Center

Foto-aldring = langsiktige hudskader fra UVA/ og UVB-stråling
Uavhengig om det er overskyet eller ikke vil UV-stråler fremme skader på protein-collagen og elastin som gir fylde og spenst i huden. Frie radikaler kan føre til oksiderte celler som blir dysfunksjonelle og fører til ujevnt pigment og inflammasjoner.

Vår moderne livstil med ulike former for ytre stress som feks. forurensing, stråling, medikamenter,  røyking, sykdom og annet, vil celler få problemer med å uskadeliggjøre alle de frie radikalene som skapes.

Forskning viser til at langvarig oksidativ stress fører til betennelseslignende tilstander i kroppen. Det kan igjen føre til kreft og fremskynde aldringsprosessen. 

Det finnes mange ulike antioksidanter som antas og jobbe i nettverk med hverandre. Det er derfor viktig med et bredt tilskudd av antioksidanter til innvortes og utvortes bruk.

Et hudprogram som beskytter og fornyer
Vi trenger alle å beskytte og fremme en hudfornyelse. Det vil være med på og opprettholde en friskere og sunnere hud som igjen vil gi en jevnere og friskere hudtone. Dette er et enkelt hudprogram som vil gi en mix av antioksidanter, beskyttelse, fukt og peeling.

Morgen

 1. Niactil Cleanser– mild skumrens som fjerner smuss, sminke og fettstoffer.
 2. Ceactil Pads – inneholder en kombinasjon A, E og C -vitamin samt grønn te og citrus ekstrakt som gir mer glød og virker astrigerende og rengjørende.
 3. Ceactil Everyday Serum– Inneholder stabil ester C og antioksidantene A, E og Morus Alba Root Extract som virker beroligende, reparerende og reduserer ujevn hudtone.
 4. Ultrdadefense SPF 50 – en lett krem  som inneholder reparerende og beskyttende enzymer, antioksidanter og SPF 50.

Kveld

 1. Niactil Cleanser
 2. Ceactil Pads (kan også brukes rundt og på øyne)
 3. Ceactil Everyday Serum (kan brukes rundt øyne)
 4. Glyactil Smoothing Cream 10% – fuktighetskrem med glykolsyrer, coenzym Q10, grønn te, A,E,C-vitamin og squalane som virker mykgjørende.

Husk!

 1. Antioksidanter nøytraliserer frie radikaler og beskytter cellene mot skader.
 2. Huden vi opprettholde en bedre celleproduksjon.
 3. Huden vil få mindre skader fra UV-stråler og motvirker tidlig aldring.
 4. Solbeskyttelse og antioksidanter sammen beskytter huden bedre mot UV-skader.

Vi ønsker alle en riktig god påske!

Del artikkelen