Mariannes tips

Still klokken og huden tilbake!

Speilbildet viser i disse dager en litt sliten, grov og død hudtone. Denne tiden av året er en mellomfase av sommer og vinter med mye hjemmekos og god tid til egenpleie.

Hva trenger den av stell og pleie på denne årstiden?
Huden trenger en blanding av fukt, peelinger, antioksidanter og/eller reparerende ingredienser, spesielt etter sommerens utskeielser. 

Frisk, jevn og glatt hud på 7 dager
Jeg kjenner på at huden trenger en opprensing, nesten som en vårrengjøring som i dette tilfellet blir en høstrengjøring!

Aktive ingredienser som fornyer og fremmer hudfornyelse bruker jeg alltid på kvelden. På morgenen har jeg det litt travelt og alt skal helst gå litt fort… Da bruker jeg stort sett alltid Ceactil Everyday Serum, Niactil 4% og Hydractil Daily Defense SPF 15.

Mandag er dagen for å ”booste” huden med antioksidanter. Jeg føler at både hud og kropp trenger en ekstra dose antioksidanter i begynnelsen av uken, og på denne tiden av året!!!

Tirsdag trenger huden en treningsøkt. For å fremme bedre fukt og spenst fra innsiden må den ha retinol i konsentrert form, som stimulerer cellene til å bli mer aktive. Jeg har overbehandlet huden min med å i det siste teste ut litt forskjellige aktive behandlinger, så det føles ikke riktig å irritere den for mye akkurat nå. Velger derfor den snilleste av retinol produktene våre Retinext Advanced Serum. 

Niactil 4% er en “must” over Retinext Advanced Serum, og avslutter med fuktighetsgivende og nærende Hyadractil Repair Cream.

Onsdag tar jeg en ny runde med Glyactil Pads 10%  og Glyactil Smoothing Cream 10%, som jeg synes er den mest effektive måten å fjerne grov, sliten hud med. Glykolsyrer fremmer cellefornyelsen og fjerner den ujevne og døde hudoverflaten.

Torsdag er det igjen tid for å fylle opp med litt antioksidanter for at huden skal tåle helgens utskeielser bedre. Ceactil Everyday Serum inneholder askorbyl glukoside som er en konsentrert C-vitamin, som gir glød, jevnere pigment og bedre fukt. Niactil 4% er alltid med og gir en fin glød med Hydractil Daily Defense SPF 15 over. Denne trioen er min “to-go” morgenrutine, og gir huden en skikkelig boost.

Fredag er dagen jeg ofte tar en ”party-peel” for å få en mini face-lift hvis jeg skal ut på noe. Da er det ingenting som funker like bra som en lett Anti-Age Peel i klinikk. Hvis jeg ikke får mulighet til peeling i klinikk, benytter jeg sjansen til å gi huden litt ekstra fukt med Ceactil Advanced Serum, Niactil 4% og Hydractil Repair Cream.

Lørdag er dagen for å igjen bruke cellekommuniserende retinol og antioksidanter for å reparere og “kick-starte” cellene. Vi kan ikke tillate cellene å bli late…

Søndag er en super dag å ta litt tak og sette i gang med renselsesprosessen. Jeg liker derfor å ta en peelingrunde med Glyactil Pads 10% og Glyactil Smoothing Cream 10% på både ansikt og kropp. Føler det er en god start på uken. Huden føles umiddelbart friskere, glattere og jevnere.

Så er plutselig uken over og huden har fått en ny glød. Speilbilde ser plutselig litt friskere og mer opplagt ut! 

Ønsker dere en god Elixir-uke!

Del artikkelen