Fagstoff

Soling i sommer-Norge

Mange tenker at vi ikke blir like lett solbrent i Norge, og at solstrålene ikke…

Mange tenker at vi ikke blir like lett solbrent i Norge, og at solstrålene ikke er like intense og skadelige. Men sannheten er nok litt annerledes.

Solens stråler kan være intense selv om det er kaldere temperaturer og vi ikke blir like oppvarmet som  i sydligere strøk. Selv på en helt overskyet dag kan  mer en 40% av solstrålene nå gjennom skyene. Om du er lenge ute uten solbeskyttelse, kan du derfor likevel oppleve å bli solbrent. 

Hvorfor er det viktig å beskytte huden med solfaktor?
UV-stråler og frie radikaler fører til celleforandring og skader på DNA i cellene våre. Skadet DNA betyr at celler blir ødelagte og kroppens reparasjonsmekanisme ikke lenger fungerer optimalt. I verste fall kan dette føre til hudkreft, som har økt med 27% de siste fem årene i Norge i følge kreftregisteret.

UVA-stråler
A = Aldring som beskytter mot DNA-skader som slappere hud, ujevnt pigment, grovere hudstruktur og hudkreft.

UVA-stråler ødelegger bindevev og skader kollagen og elastin i huden. Dette fører til typiske problemer som rynker, brune flekker, mindre elastisitet, ujevn hudfarge og pigmentering.

De der UV-stråler, hvad er det? – HVERDAGSBLUSH

UVB-stråler
B = Brent som beskytter mot solforbrenninger, inflammasjoner og betennelser. UVB-stråler fremmer raskere aldring av huden og kan sees tydelig på områder, som feks. ansikt, hals, bryst og armer, som er mer eksponert for sollys.

Solen fremmer inflammasjoner som igjen er ugunstig for immunforsvaret og kan trigge mer urenheter og utbrudd av Rosacea, Seboreisk eksem og Perioral dermatitt.

Hva betyr solfaktor?

Disse reglene gjelder når man oppholder seg lengre tid i solen og ikke til daglig bruk i hverdagen.

Hva er forskjellen på de ulike faktor gradene?

3 ting å huske på i sommer:

  1. Bruk Ceactil Pads før påføring av Ultradefense PRO SPF 30 på ansikt og hals 20-30 minutter før soleksponering. Påfør ca 1 teskje med krem ved soling og et tynnere lag til daglig bruk
  2. Påfør alltid solfilter 20-30 minutter før soling. Retningslinjer på mengde er ca en håndfull med krem for hele kroppen
  3. Gjenta rikelig med solfaktor etter 2 timer ved soling og bading. Bruk gjerne Ceactil Pads før påføring i ansikt for å rengjøre å beskytte med antioksidanter.
  4. Ultradefense Repair Gel er ypperlig etter en lang dag i solen for å kjøle ned, fukte og restituere huden.

Vi ønsker dere alle en fin og solrik sommer med god beskyttelse! 🙂

Del artikkelen