Fagstoff

Slik unngår du hudskader i påsken

Etter en lang vinter med få soltimer, er vi igjen klare for å nyte lange dager i solen. Men i overgangen fra vinter til vår er det spesielt viktig å passe på huden sin.

Etter en lang vinter med få soltimer, er vi igjen klare for å nyte lange dager i solen. Men i overgangen fra vinter til vår er det spesielt viktig å passe på huden sin. 

Visste du at solens stråler reflekterer 2,5 gang sterkere på lyse flater som snø og hvite strender? Dette betyr at vi lettere blir solbrent i påsken på fjellet.

Internasjonale studier fra Skin Cancer Fondation viser at 80-90 % av solen fremmer skader i huden. De som daglig beskytter seg mot UV-stråler beholder en friskere og yngre hud lengre.

Ved overdrevent soling er du spesielt utsatt for:

Visste du at mer enn fem solforbrenninger dobler sjansen for hudkreft? 

Soleksponering fremmer aldringsprosessen
UV-stråler fremmer raskere aldring av huden og kan sees tydelig i ansikts-områder. Solstrålene ødelegger bindevev og reduserer kollagen og elastin i huden. Dette fører til typiske problemer som rynker, brune flekker, mindre elastisitet og ujevn hudfarge. 

Solbrent hud
Overeksponering av sollys kan forårsake solbrent hud og spesielt etter lite sol gjennom vinterhalvåret. Hudcellene får skader som kan føre til soleksem, pigmentendringer, inflammasjoner, grovere hud og sprengte blodkar.

Forskere har funnet ut at solbrenthet endrer fordelingen og funksjon av hvite blodlegemer som bidrar til å forebygge sykdommer. UV-stråler svekker immunsystemet og øker risiko for skader på DNAet som kan føre til hudkreft.

Slik beskytter du huden
Vi anbefaler å bruke en solbeskyttelse i kombinasjon med antioksidanter for maksimal effekt.

Ultradefense Pro SPF 30 inneholder unike enzymer som både beskytter og reparer skader, samt antioksidanter som beskytter mot frie radikaler.

UV-stråler fremmer frie radikaler som ødelegger friske produktive celler og solfilter alene beskytter ikke tilstrekkelig. De trenger hjelp av antioksidanter for å redusere skader fra solen. Frie radikaler opptrer som ” tyver”, de stjeler molekyler fra produktive celler og gjør de dysfunksjonelle. Det igjen fremmer inflammasjoner og betennelser i huden.

Vi anbefaler derfor å bruke konsentrerte antioksidanter som Ceactil Antioxidant Toning Pads og Niactil 4% i kombinasjon med Ultradefense Pro SPF 30 for maksimal beskyttelse.

5 enkle solvettregler

  1. Påfør solkrem 30 minutter før du går ut i solen
  2. Påfør nok solkrem! Mange smører seg inn med for lite krem.
  3. Gjenta smøring hver 2. time.
  4. Bruk solkrem selv om du ikke soler deg.
  5. Antioksidanter reduserer skader og opprettholder en sterkere hud.

God påske og nyt det finværet uansett hvor dere er, og husk god beskyttelse!

Del artikkelen