Fagstoff Del denne artikelen

Slik reduserer du rynker rundt øynene

De første aldringstegnene oppdages ofte først rundt øynene. Mange av oss føler vi kan se endringer bare etter en dårlig natts søvn – og realiteten blir et faktum. 

Det fine er at vitenskapen viser at rynker og linjer rundt øyne viser vennlighet og oppriktighet. Det er tross alt mye latter og mimikk som bidrar til en stor del av rynkene.

Rynker forekommer naturlig når vi eldes når huden mister mer fukt og spenst som tilsier mindre volum, men miljøfaktorer og vaner er også viktige bidragsytere til plutselige hudforandringer.

Genetikk har mye og si når det gjelder aldring, men ytre faktorer som klima og livsstil kan være med på å gi ytterligere aldringstegn.

5 tips som kan redusere aldringstegn rundt øyne:

1. Reduser soleksponering
Beskytt deg med solkrem og briller. Soleksponering fremmer skader på proteinet, kollagen og reduserer fukt og spenst. Siden huden er mye tynnere rundt øynene, vil det bli mer merkbart når huden mister fukt og spenst.

2. Ikke gni øyne for hardt
Dårlige vaner med å gni øyne når du er trøtt kan bryte ned kollagen og reduserer hudens spent på sikt.

3. Sørg for nok fuktighet
Dehydrert hud gir raskt et eldre utrykk. Den tynne huden evner ikke å holde så godt på fukt og forebyggende tiltak med daglig pleie er viktig.

4. Unngå forurensing, tobakk og røyk
Dette fremmer frie radikaler, reduserer blodsirkulasjonen, fuktighet og spenst.

5. Unngå soving på magen eller siden
Studier gjort i 2012, «Journal of Cosmetic and Laser Therapy» viste til at å sove med ansikt i puten kan fremme rynker rundt øyne og ansikt.

Disse 6 virkestoffene reduserer rynker rundt øynene: 

Retinol er en av de mest dokumenterte ingrediensen mot aldringstegn og anbefales å bruke for å fremme bedre fuktighet og spenst. Konsentrerte Retinol-produkter kan virke irritative i starten og anbefales og ikke bruke høy konsentrasjon rundt øyne – det kan oppleves for aktivt.

Niacinamide (B3-vit) bygger keratin og fremmer bedre immunforsvar, styrker hudbarrieren med lipider som gir bedre fuktighet og glattere hudoverflate. Reduserer inflammasjoner, rødheter og ujevnt pigment. Opprettholder en bedre celleproduksjonen og beskytter mot solskader og frie radikaler

C-vitamin (ascorbyl glukoside) stimulerer til bedre produksjon av proteinet kollagen og beskytter også mot nedbrytning av kollagen . Fremmer bedre fuktighet og jevnere friskere hudtone.

Antioksidanter er generelt veldig bra, og koffein er bra mot hevelser, ringer og poser under øynene. Karnosine og Vitamin E beskytter og styrker huden samt virker mykgjørende.

Acetyl Octapeptide-3 reduserer mimiske rynker og blir brukt mye i øyeprodukter for å redusere dynamiske linjer ved at den har «botox-lignende» virkemåte. Samme virkemåte som Argireline der studier viser til i en artikkel August 2018 i utgaven Scientific report at mimiske rynker ble synlig redusert etter en uke.

Gluconolactonehar antioksidant-effekt og er et naturligkonserveringsmiddel som reduserer frie radikaler og opprettholder bedre fuktighet og PH i huden. Virker beroligende og reduserer rødhet og frie metaller som fremmer ujevn hudfarge.

Peptider- Tripeptide-56 Acetate virkercellekomunisererende og beskytter mot AGE´S (Advanced Glycation end-product) som bryter ned proteiner. Stimulerer til bedre fuktighet og reduserer fine linjer, solskader og grov hud.

Hvorfor øyekrem?
Vi anbefaler å bruke øye kremer som forbyggende tiltak og for å redusere aldringstegn. 

Det er viktig å forstå at øyekremer ikke utretter underverker, men siden huden er så tynn og sart vil forbedring raskt skje om huden ikke har fått regelmessig pleie.

Øyekremer er formulert med tanke på den sarte tynne huden og bør derfor ikke være for fete og rike i konsistensen. Det er viktig med en sammensetning av virkestoffer som retter seg mot de behovene vi søker som mer fukt, spent og friskere sunnere hud.

Hvilket øyeprodukt skal jeg velge?
Elixir Cosmeceuticals har 2 øyeprodukter som er behandlende og pleiende:

Retinext Eye Contour Cream inneholder konsentrert Retinol og egner seg for en mer voksen hud. Vi anbefaler dette produktet til dem som ønsker å jobbe mer aktivt med linjer og rynker etter fylte 30 år.

Niactil Anti-Age Eye Gel er nytt medlem i Niactil-familien og erstatter det tidligere produktet Ultimate Eye Formula. Den inneholder blant annet virkestoffet Niacinamide. Gelen virker oppstrammene og fuktighetsgivende, samtidig som det demper hevelser og mørke ringer. Vi anbefaler å begynne med dette som en behandlende og forebyggende øyekrem, perfekt for dem som er i midten av 20 årene.

De som ønsker en mer aktiv behandling kan bruke Niactil Anti-Age Eye Gel under Retinext Eye Contour Cream.

Relaterte produkter

Relaterte produkter

Å bruke produkter med flere aktive virkestoffer, skaper synergieffekt som gir gode, langvarige resultater og en sunn hud.

Relaterte artikler

Se alle artikler