Fagstoff

Slik reduserer du rynker rundt øynene

De første aldringstegnene oppdages ofte først rundt øynene. Mange av oss føler vi kan se endringer bare etter en dårlig natts søvn - og realiteten blir et faktum.

Det fine er at vitenskapen viser at rynker og linjer rundt øyne viser vennlighet og oppriktighet. Det er tross alt mye latter og mimikk som bidrar til en stor del av rynkene.

Rynker forekommer naturlig når vi eldes og huden mister fukt og spenst som tilsier mindre volum, men miljøfaktorer og vaner er også viktige bidragsytere til plutselige hudforandringer. Genetikk har mye og si når det gjelder aldring, men ytre faktorer som klima og livsstil kan være med på å gi ytterligere aldringstegn.

5 tips som kan redusere aldringstegn rundt øyne:

1. Reduser soleksponering
Beskytt deg med solkrem og solbriller. Soleksponering fremmer skader på proteinet kollagen, og reduserer fukt og spenst. Siden huden er mye tynnere rundt øynene, vil det bli mer merkbart når huden mister fukt og spenst.

2. Ikke gni øyne for hardt
Dårlige vaner med å gni øyne når du er trøtt kan bryte ned kollagen og reduserer hudens spent på sikt.

3. Sørg for nok fuktighet
Dehydrert hud gir raskt et eldre uttrykk. Den tynne huden evner ikke å holde så godt på fukt og forebyggende tiltak med daglig pleie er viktig.

4. Unngå forurensing, tobakk og røyk
Dette fremmer frie radikaler, reduserer blodsirkulasjonen, fuktighet og spenst.

5. Unngå soving på magen eller siden
Studier gjort i 2012, «Journal of Cosmetic and Laser Therapy» viste til at å sove med ansikt i puten kan fremme rynker rundt øyne og ansikt.

Disse 6 virkestoffene reduserer rynker rundt øynene: 

Retinol er en av de mest dokumenterte ingrediensene mot aldringstegn og anbefales å bruke for å fremme bedre fuktighet og spenst. Konsentrerte Retinol-produkter kan virke irritative i starten og det anbefales å ikke bruke høy konsentrasjon rundt øyne da det kan oppleves for aktivt.

Niacinamide (B3-vit) bygger keratin og fremmer bedre immunforsvar, styrker hudbarrieren med lipider som gir bedre fuktighet og glattere hudoverflate. Reduserer inflammasjoner, rødheter og ujevnt pigment. Opprettholder en bedre celleproduksjonen og beskytter mot solskader og frie radikaler.

C-vitamin (ascorbyl glukoside) stimulerer til bedre produksjon av proteinet kollagen og beskytter mot nedbrytning av kollagen. Fremmer bedre fuktighet og gir en jevnere og friskere hudtone.

Antioksidanter er generelt veldig bra, og koffein er spesielt bra mot hevelser, ringer og poser under øynene. Karnosine og Vitamin E beskytter og styrker huden samtidig som de virker mykgjørende.

Acetyl Octapeptide-3 reduserer mimiske rynker og blir brukt mye i øyeprodukter for å redusere dynamiske linjer ved at den har «botox-lignende» virkemåte. Samme virkemåte som Argireline der studier viser til i en artikkel fra august 2018 i utgaven Scientific report at mimiske rynker ble synlig redusert etter en uke.

Gluconolactone har antioksidanteffekt og er et naturlig konserveringsmiddel som reduserer frie radikaler og opprettholder bedre fuktighet og PH i huden. Virker beroligende og reduserer rødhet og frie metaller som fremmer ujevn hudfarge.

Peptider- Tripeptide-56 Acetate virker cellekommuniserende og beskytter mot AGE´S (Advanced Glycation End-product) som bryter ned protein i huden. Stimulerer til bedre fuktighet og reduserer fine linjer, solskader og grov hud.

Hvorfor øyekrem?
Vi anbefaler å bruke øye kremer som forebyggende tiltak og for å redusere aldringstegn. Det er viktig å forstå at øyekremer ikke utretter underverker, men siden huden er så tynn og sart vil forbedring raskt skje dersom huden tidligere ikke har fått regelmessig pleie.

Øyekremer er formulert med tanke på den sarte tynne huden og bør derfor ikke være for fete og rike i konsistensen. Det er viktig med en sammensetning av virkestoffer som retter seg mot de behovene vi ønsker som mer fukt, spent og friskere sunnere hud.

Niactil Anti-Age Eye Gel virker oppstrammende og fuktighetsgivende, samtidig som det demper hevelser og mørke ringer. Vi anbefaler å begynne med dette som en behandlende, men også forebyggende, øyekrem. Like god for dem som er i midten av 20 årene og som ønsker å sette i gang med forebyggende tiltak, eller for voksen hud som trenger pleie og næring.

Del artikkelen