Hudhistorier

Sett personlige mål for din hud

Hva ønsker jeg? Hvorfor? Når? Hvordan? Er alle gode spørsmål å spørre seg selv når du skal jobbe mer målrettet mot en bedre hudtilstand.

Hva ønsker jeg? Hvorfor? Når? Hvordan? Er alle gode spørsmål å spørre seg selv når du skal jobbe mer målrettet mot en bedre hudtilstand.

Uansett alder og hudtilstand, er det viktig å sette seg klare mål og lage en god plan på hvordan du skal nå disse.

Skreddersy hudprogram
Når vi lager et hudprogram, spør vi gjerne kunden noen spørsmål som danner grunnlaget for den beste måten vi skal gå frem på. 

Å ha gode hudrutiner med kvalitetsprodukter er avgjørende for å oppnå resultat, men for mange vil dette alene ikke være nok. Vi har ulike utfordringer, i ulike grader og vi erfarer at alle våre ulikheter må behandles individuelt.

Noen vil oppleve raske resultater etter en hudanalyser og produktveiledning, imens andre ikke oppnår like stor effekt. Noe som kan resulterer skuffelse og at man gir opp.

Det er viktig å sette seg langsiktige planer og planlegge kalenderåret. Huden vår preges av årstidene og er stadig i endring, derfor kan det være smart for mange å gjøre endringer underveis. 

Annies hudhistorie
I juni tok Annie (26) kontakt med oss for å få veiledning med sin hudpleie, og er en av dem som fikk en rask hudforbedring. 

Annie hadde endret sin prevensjon og fikk dermed hormonelle forandringer som førte til en mer uren hud. Hun opplevde at huden ble mer talgrik og slet stadig med nye utbrudd.

Tidligere hadde hun prøvd ulike produktserier uten en spesiell plan, og ønsket nå å få et skreddersydd hudprogram.

Vi satt opp følgende hudprogram til Annie:

Morgen: 
1. Sulfactil Cleanser
2. Niactil 4%
3. Ultradefense SPF 30 (sommertid)

Kveld:
1. Hydractil Gentle Cleanser
2. Acticlear Pads (4-5 ganger i uken)
3. Niactil Advanced Pro hver kveld

Hvor lang tid tok det før du merket en hudforbedring?
Det tok kun 2-3 uker før jeg så forskjell. Det var ganske utrolig å se på bilder av huden min for bare noen måneder siden og nå. Jeg opplever huden er mer balansert og fått tilbake den huden jeg tidligere hadde uten de store urenhetene. Jeg merker godt at urenheter forsvinner veldig raskt om jeg skulle få utbrudd nå i ettertid. 

Har du i tillegg til hjemmeprodukter brukt reseptbelagte produkter?
– Kun i starten. Fikk enn reseptbelagt krem (Epiduo) som jeg brukte før jeg tok kontakt med dere. Jeg fikk tilpasset produkter som kunne brukes i kombinasjon med den reseptbelagte kremen slik at man kunne bruke de samtidig, men jeg sluttet med den reseptbelagte kremen ganske raskt – siden jeg opplevde at Elixir sine produkter gjorde nytten mer enn noe annet. 

Har du fått klinikkbehandlinger i denne perioden?
– Nei, det har jeg ikke. 

Er det ett produkt som har blitt en favoritt, og som blir med i ditt hudprogram fremover?
– Niactil 4%! Passer utrolig godt under sminke og gjør underverker for huden min. 

Har det oppstått noen andre eller nye hudproblemer som du ønsker å forbedre? 
– Jeg så rask forskjell når jeg startet opp med produktene. Den er blitt mer stabilt og balansert, men det tar vel noen uker/måneder før den blir helt fin. Arrene og merkene etter utbruddene er nå mitt største problemområde og jeg vet at de ikke blir borte over natten så får bare smøre meg med litt tålmodighet.

Tusen takk for at vi fikk dele din hudhistorie, Annie! ?

Ønsker du personlig veiledning? Ta kontakt med fagansvarlig Marianne Fjørtoft (marianne@cosmedica.no). 

Del artikkelen