Fagstoff

– Resultatene kommer etter dedikasjon, innsats og tålmodighet!

Linda arbeider som kosmetisk dermatologisk sykepleier ved Klinikk Haukeland i Drammen. Her jobber hun med det som driver henne, nemlig å skape hudforbedring og en sunn hudhelse.

Linda arbeider som kosmetisk dermatologisk sykepleier ved Klinikk Haukeland i Drammen. Her jobber hun med det som driver henne, nemlig å skape hudforbedring og en sunn hudhelse.

Hva var grunnen til at du begynte å jobbe med hud?

– Jeg er har jobbet som sykepleier i mange år og har gjennom disse årene sett en del svekket hudbarrierer, hudsykdom og hudlidelser. Hudhelse og behandling av hud har alltid interessert og engasjert meg. Det å ha en hud i balanse er ikke en selvfølge !

Det er virkelig meningsfylt å få lov til å følge pasientenes reise til hudforbedring. 

Hva er din relasjon til egen hud?

– I ungdomsårene kan jeg nesten ikke huske at jeg hadde spesielle hudutfordringer, men jeg kan huske jeg var opptatt av å være brun.. Jeg tilhører vel 90–tallets «solariumsgenerasjon» og hadde jeg hatt kunnskaper om hvilke hudskader dette medfører ville jeg aldri ha satt mine ben i et solstudio. 

– Etter 2 graviditeter og en del soling i tyveårene, fikk jeg i trettiårene både melasma og solskader. Dette har vært mine hovedutfordringer i voksen alder. Jeg har også vært gjennom en periode med voksen akne, noe som føltes meningsløst etter å ha knapt hatt et akne utbrudd i pubertetsalder. Dette gjorde noe med selvfølelsen. 

Hva er viktigst med hudpleie?

– Den daglige hudrutinen hjemme er den viktigste. Det å gjøre en innsats for din egen hud, både med tanke på korrigering og forebygging er helt avgjørende. En frisk og vital hud er ikke en selvfølge. Jeg anbefaler sterkt oppfølging hos noen med kompetanse på hud og som er opptatt av ingredienser knyttet til de ulike hudtilstandene.

– Jeg erfarer dessverre at mange pasienter bruker feil produkter som i værste fall gir motsatt resultat enn det som er ønskelig. Jeg sier til mine pasienter at det å jobbe med hudforbedring tar tid, på lik linje som når du starter for fullt med trening av kroppen. Resultatene kommer etter dedikasjon, innsats og tålmodighet! Husk at det er så mye lettere å gjøre daglige forebyggende tiltak for huden enn å korrigere allerede oppståtte hudproblemer.

Fortell oss dine 3 do`s and don`ts 

Do`s:
– Solfaktor hver dag hele året!
– Drikk vann, spis frukt/bær og få i deg fettsyrer som omega 3 og 6 hver dag.
– Rens alltid huden din, selv etter en sen kveld og bytt putetrekk ofte.

Don`ts: 
– Ikke dusj i for varmt vann
– Unngå bruk produkter som er ment til kropp i ansiktet
– Vær oppmerksom på bruk av oljer. Oftest er det fukt huden mangler – ikke fett. 

Hva er dine favorittprodukter fra Elixir?

– Jeg har flere favoritter som varierer litt fra de ulike årstidene:

Niactil 4% er en soleklar favoritt! Brukes både under og over andre Elixir produkter. Tilfører fukt på en lett og behagelig måte. Jeg pleier å si til pasientene mine at jeg kan se en hud som har brukt Niactil over en periode. Huden får en fantastisk fin overflate! I tillegg motvirker den fine linjer og ujevn hudetone.

Ceactil Everyday Serum er et must under solfaktor og inneholder antioksidanter og høy konsentrasjon av vitamin C for optimal beskyttelse mot solskader. Lukter helt nydelig og kan til og med brukes under øynene.

Niactil Cleanser fjerner sminke, urenheter og talg uten å tørke ut huden. Renser i dybden, demper rødhet. Huden føles fantastisk ut etterpå. Brukes morgen og kveld!

Del artikkelen