Mariannes tips Del denne artikelen

Slik reparerer og fornyer du huden din etter sommeren

En gyllen glød gjør at du ser sunnere og føler deg bedre, men solen kan også dehydrere huden din og føre til langvarig skade og økt risiko for hudkreft.

Så hvis din skyldig nytelse i sommer har vært en dose for mye sol? Her er mine råd til å fornye og reparere en grov, ru og tørr hud til å bli ungdommelig og mer strålende igjen☺

(Merk produktene som er anbefalt er basert på Elixir Cosmeceuticals, men rådene gjelder de samme ingredienser i andre merker)

artikler_54

Effekten av å bli solbrun
Sollys øker produksjonen av melanin, pigment i huden som gjør at den blir brun. Epidermis (øverste hud laget) blir tykkere for å tillate dette økte pigmentnivået. Dette fører til at huden ikke evner å støte vekk døde hudceller på samme måte. Huden vil bli grovere og tørrere.

Så hva har du påført av skade denne sommeren, og hvordan kan du fikse det?
Hvis huden din ser mer tørr og skjellete ut etter ferien, har solen sannsynligvis tørket ut huden din og skadet din fuktighets barriere. Når du ligger i solen hele dagen, mister huden store mengder vann, som fordamper ut av hudlagene. Når den mister vann mister den sin styrke og elastisitet. Hvis du la en frisk saftig drue i solen hele dagen, ville den miste sitt vanninnhold og skrumpe inn til en rosin. Huden din gjør litt det samme…

For å få mer glød og mer fuktighet trenger den å gjenopprette hudbarrieren, som er bygd opp av lipid (fett) for å danne en beskyttende hinne i huden. Denne barrieren bidrar til å suge fuktighet inn i huden og holde på den. Det bidrar også til å beskytte huden mot skadelige ting som bakterier og forurensing.

For å reparere hudbarrieren bruk gode fuktighetsgivende produkter.

Start med milde cleansere med riktig PH (5, 5). Se etter ingredienser som glycerin og stearinsyre, som er fuktighetsbevarende (holder fuktighet  i huden) og Dimethicone som bidrar til å styrke hud barrieren og binder fuktighet. 

Jeg anbefaler Gentle cleanser eller Niactil cleanser fra Elixir Cosmeceuticals.

artikler_52

Jeg anbefaler også produkter som inneholder Niacinamide, Vitamin B3.

Når det gjelder huden, har Niacinamide vist seg å øke et stoff som heter Ceramide og frie fettsyrer (den fete lipide barrieren). Dette hindrer huden fra å miste vanninnhold, slik at den beholder mer fuktighet og føles mye jevnere og glattere ut.

Når huden er dehydrert fra solen, vil enzymene som er ansvarlige for hudens naturlige peeling-prosess ikke fungerer så godt som de ville ha gjort på en frisk hydrert hud. Resultatet er tørr, skjellete, grov overflate hud. Det neste steget i å reparere hudskader etter soleksponering er eksfoliering.

Få glatt hud med AHA (Alpha Hydroxy Acid) eller BHA (Beta hydroxy acid) eksfoliering. Eksfoliering kan fjerne fortykket lag av døde hudceller som gir huden en grov og ujevn hudoverflate med rynker og tørr hud. Forskning viser også at peeling kan øke produksjonen av kollagen og forbedre strukturen av hudens ytre lag.

artikler_53

Jeg anbefaler Elixir Pads og Smoothing Cream med fruktsyrer (AHA).

Bruk fuktighetsgivende ansikt og kropps produkter med beskyttelse (SPF) på dagen. Jeg anbefaler Niacinamide, vitamin C og Hyaluronsyre som hjelper å binde fukt og virker stimulerende og fremmer collagen produksjon.

artikler_55

Jeg anbefaler Niactil, Ceactil Everyday Cream og Ultradefens Repair Gel.

Se også etter hud-identiske ingredienser som glyserin og stearinsyre, som er substanser som virker på samme måte som de naturlige komponenter i huden. De gjenoppretter hudens ytre barriere, noe som gjør den myk og smidig og eliminerer tørrhet. Rich Moisturizing Cream og Moisturizing Cream kan anbefales.

Nyt sensommeren med god hudpleie ☺

Hilsen Marianne