Hudhistorier

Psykisk helse, stress og akne

Stress kan trigge og forverre utbrudd ved å svekke immunforsvaret og fremme inflammasjoner i huden.

Stress kan trigge og forverre utbrudd ved å svekke immunforsvaret og fremme inflammasjoner i huden.

Katrin har i flere år slitt med hudutfordringer, og skrev til oss for å be om tips til hennes hud. Hun var kjent med mange av våre produkter, og er fornøyd med de hun har brukt. Den siste tiden hadde hun opplevd at huden hadde fått mer utbrudd og at hun hadde problemer med å holde seg til produkter over en lengre periode – da i fortvilelse og desperasjon etter en «perfekt» hud.

– Jeg har i en lengre periode brukt ulike produkter fra Elixir Cosmeceuticals, men ettersom jeg  ønsket fortgang i prosessen oppsøkte jeg en lege som utførte laserbehandlinger. I den sammenheng ble jeg anbefalt andre hudprodukter. Jeg opplevde produktene jeg ble anbefalt som for aktive, og i etterkant slet jeg veldig med en svekket hudbarriere og mer utbrudd.

Påvirker selvbildet
Vi kommer ikke utenom at huden påvirkes av livsstil og psykisk helse. Stress er en sterk faktor som påvirker hormoner og kan fremme inflammasjoner og utbrudd i huden.
– For min del har det medført mye stress og gitt mindre livskvalitet i form av lav selvfølelse. 

Dette er problemer mange kan kjenne seg igjen i, og vi er veldig glade for at Katrin setter ord på dette 🙂

– Jeg har vært bevist på livsstil og kosthold men opplever allikevel at huden ikke kommer i balanse. Jeg opplever at stressfaktorene rundt det å leve sunt og riktig også påvirker meg og at det blir en runddans av ulike faser som gjør at huden min ikke blir bedre.

Finne de riktige produktene
For mange tar det tid og finne de riktige produktene, og vi gikk flere omganger med Katrin før vi endte opp med en hudrutine som ville gi henne mindre stressfaktorer og utbrudd.

Katrin ble nedstemt av å få tilbakefall av urenheter, så derfor lærte vi oss at må forte oss langsomt med aktive produkter slik at huden ikke ble verre før den ble bedre.

Etter en hudanalyse og et innblikk i Katrin sin hudhistorie begynte hun med følgende hudprogram: 

Dag:
1.
Sulfactil Cleanser
2. Niactil 4% + Hydractil Daily Defense SPF 15

Kveld:
1. Niactil Cleanser
2. Acticlear Pads 2 x uken
3. De andre 5 kveldene: Sulfactil Cream lokalt på utbrudd + Niactil 4% + Hydractil Lite Cream (brukt etter behov)

Før/etter (9 uker)

Katrin sin hudforbedring
Huden har fått en generell hudforbedring med mindre inflammasjoner og rødheter samt  jevnere og finere hudtone. Utbrudd og urenheter er blitt redusert og hudkvaliteten ser mindre grov ut.

Del artikkelen