Fagstoff

Ønsk huden din et godt nyttår!

I 2023 vil vi utfordre deg til å prioritere nyttårsforsett som virker helsefremmende også på huden din.

Vi har mange som vane at vi setter oss mål for et nytt år. Nyttårsforsetter innebærer for mange helsefremmende tiltak som mer mosjon, bedre kosthold, mindre stress og alkohol. Det gir ofte nye muligheter til å gjenskape fjorårets nyttårs mål. For å lykkes med sine Nyttårsforsett er nøkkelen ofte å sette seg realistiske mål som lar seg gjennomføre over tid, og som deretter etablerer seg som gode rutiner.

Huden er kroppens største organ og fungerer først og fremst som et skjold for å beskytte våre indre organer mot ytre påkjenninger. Organet er vår ytre fasade og speiler hvordan vi har det på innsiden. Om man nedprioriterer trening, slurver med kosthold og søvn vil det uten tvil ha en effekt på huden, og den vil fort oppleves som grå, gusten og grov. Til tross for at huden påvirkes av hva som skjer på innsiden, har den også behov for utvendig pleie.

Sammenlignet med de andre “vanlige” nyttårsforsettene, hører vi ikke så ofte om de som ønsker å ta bedre vare på huden sin. Hvorfor blir ikke huden prioritert? Kanskje det kommer fra prinsippet om at “helse  kommer innenfra”, men visste du at huden er det organet som får mindre næringsstoffer gjennom kosthold? De indre essensielle organene tar til seg det meste av virkestoffene før den når huden. 

Bruk 2023 på å utfordre deg selv
Derfor ønsker vi i 2023 å utfordre deg til å prioritere nyttårsforsett som virker helsefremmende også på huden din.  

I gjennomsnitt tar det ca. 21 dager å venne seg til nye vanedannende rutiner. Dette er selvsagt avhengig av utgangspunkt og ønsket resultat, men med enkle steg er det ikke mye tid som skal prioriteres for å få “klemme” en hudrutine inn i hverdagen.

Det viktigste er å sette seg realistiske mål for å oppnå gode hudrutiner. Har du aldri før  stelt huden din, kan det være urealistisk å starte med en rutine som består av flere steg og avanserte produkter. Vi har flere forslag på enkle rutiner, som består av færre steg og få produkter.

De viktigste stegene som bør være i en rutine er rens, fuktighet, peeling og solbeskyttelse, og vi setter da sammen følgende produkter: 

Morgen: 

  1. Hydractil Gentle Cleanser 
  2. Niactil 4% 
  3. Hydractil Daily Defense SPF 15 

Kveld: 

  1. Hydractil Gentle Cleanser
  2. Niactil 4% 
  3. Glyactil Smoothing Cream 10%
Del artikkelen