Produkter

Våpen mot solskader og rynker

Retinext Advanced Corrective Serum er vårt siste tilskudd i Retinext-familien. Motvirker fine linjer, rynker og solskader, og er skånsom på huden.

Retinext Advanced Corrective Serum er vårt siste tilskudd i Retinext-familien.

Med aktiv A-vitamin i form av retinaladehyde, er dette vårt nye superserum som bekjemper aldringstegn og gir tydelig hudforbedring på alle områder. Serumet reparerer ytre skader fra sol og forurensing, styrker hudens forsvarsmekanisme samtidig som det gir glød og en jevnere hudoverflate.

Serumets unike virkemåte vil gi alle som ønsker å bruke en aktiv A-vitamin gode resultater uten hudirritasjoner. Det er allikevel normalt å ha noe sensitivitet i startfasen, og jeg anbefaler at du ber om råd til hvilken A-vitamin som passer din hudtilstand og ditt behov best. Etter en periode vil du se merkbar forbedring i form av jevnere, glattere hud med mindre porer.

For å fungere optimalt, trenger vi flere ulike vitaminer, men A-vitamin er blant de viktigste virkestoffene og essensiell for all celleaktivitet. For en sunn hudhelse er A-vitamin via ernæring og hudpleie alfa og omega.

Indre helse
A-vitamin finnes som forstadier i planter og dyr i ulike former som betakaroten, astaxanthin og lykopen, for å nevne noen. Det er viktig for normal fosterutvikling, reproduksjon, godt syn og immunforsvar – og ikke minst for huden vår. A-vitamin omdannes i tarmen med enzymer til retinol før vitaminet blir tatt opp i kroppen. Naturlige A-vitaminkilder finnes blant annet i tran, fet fisk, smør og melk. For lite tilskudd av A-vitamin vil kunne føre til fortykket hud, nupper og øker risikoen for hudinfeksjoner.

pile of gray fishes

Ytre helse
A-vitamin brukes i ulike kjemiske former for å fremme en aktiv celleaktivitet og celledeling. Retinoider er en fellesbetegnelse på forskjellige A-vitaminer som finnes i kosmetikk og legemidler. Innen kosmetikk brukes A-vitaminer i form av estere (retinyl palmitat), alkohol (retinol) og aldehyd (retinaldehyde), og som legemiddel brukes det i form av syrer (A-vitaminsyre).

A-vitaminsyre er det mest dokumenterte virkestoffet som viser til flere fordeler. Disse A-vitaminene omdannes til den aktive formen A-vitaminsyre i huden:

Retinyl palmitate → Retinol Retinaldehyde Retinoic Acid (Tretinoin)

Retinolpalmitat er en ester som omdannes til retinol, deretter til retinaldehyde, og som til slutt blir til den aktive formen A-vitaminsyre. Studier viser at A-vitaminsyre er det som gir raskest hudforbedringer.

Retinyl palmitate er en mindre aktiv A-vitamin og trenger lite til ingen tilvenning.

Retinaladehyde er steget før den omdannes til A-vitaminsyre i cellene. Den kan omdannes til både Retinol og A-vitaminsyre, men gir færre hudirritasjoner, og er derfor vår nye superhelt innen retinoider!

Konklusjonen er at A-vitamin er en viktig faktor som gir hudforbedringer som øker celledeling, virker talgregulerende, jevner ut fine linjer, er pigmenthemmende, fremmer glød og gir en glattere, strammere hud.

Del artikkelen