Hudhistorier

-Vi har nok et typisk A4 hektisk liv som alle andre

Miriam Alexandersen Bråthen (37) lever i en hektisk hverdag, men setter alltid av tid til pleie av huden. Les om hennes utfordringer og hverdagstips!

Miriam Alexandersen Bråthen (37) lever i en hektisk hverdag, men setter alltid av tid til pleie av huden. Les om hennes utfordringer og hverdagstips!

Hvordan ser en vanlig uke ut for deg?
En vanlig uke for meg består av organisering av barn skole/barnehage aktiviteter. Jeg jobber som Salgs- og markedssjef på Thon Hotel Vettre hvor ingen dag er lik. Jeg er mye ute på farten i min jobb så gode rutiner og planlegging er alfa omega for at kroppen og hodet skal virke. Hver onsdag ettermiddag jobber jeg som instruktør på Asker Treningssenter hvor jeg underviser i min favoritt gruppetime step/styrke. Jeg er gift med en flott og driftig mann og er veldig glad for at vi er to som deler på de daglige oppgavene på hjemmebane. Vi har sammen to gutter 5 og 8 år og er alle fire aktive hele uken på hver vår kant. Vi har nok et typisk A4 hektisk liv som alle andre.

Har du noen hverdagstips?
Et godt hverdagstips fra meg er planlegging. Jeg opplever selv at hvis jeg planlegger og legger til rette for uken som kommer så flyter alt mye lettere for oss alle i heimen. Hvis ikke blir det fort kaos og det skaper bare stress. Vi har vel alle opplevd dette, og er vel titt og ofte litt på hæla med oss selv 🙂

Har du noen utfordringer med din hud?
I 2015  ble huden et problem, i perioder hadde jeg utbrudd og så ut som en kjøttkake. Vet ikke om det verste var hvordan det så ut eller hvor vonde disse utbruddene var. Huden var tørr, irritert og rød i tillegg. Hvis jeg gikk i solen ble jeg verre. Uansett om jeg smurte sun block var jeg alltid solbrent på nesen. Høsten 2015 fikk jeg nok en dag jeg følte meg som værst, jeg fikk faktisk et tips fra en hudpleier om å oppsøke hudlege fordi hun trodde jeg kunne ha rosacea og det stemte.

artikler_89

Miriams hud i 2015 

Oslo Hudlegesenter var min redning. En Teracyclin kur og Elixir produkter ble min redning til ny og frisk hud. Jeg var nesten fin etter 3-4 uker. Jeg har ikke hatt utbrudd siden, selvsagt kan jeg som alle oppleve at huden i perioder trenger ekstra pleie og av og til popper seg frem en kvise. Ofte kan det skyldes syklusen eller at jeg har hatt en utskeielse med kostholdet og for mye stress påvirker.

Hva er dine hudrutiner?
Jeg har alltid vært nøye med huden min og hatt gode rutiner på stell morgen og kveld, men brukt litt av det alle har anbefalt og prøvd det meste fra parfymeri. Jeg har ikke hatt noen spesielle plager og tålt det meste. Jeg må innrømme at når jeg var i 20 åra så bekymret jeg meg ikke så mye over hvordan huden ser om 10-20 år. Dette kom først etter jeg hadde fått barn nr 2 og opplevde da han var et par år at det skjedde en del forandringer i kroppen og med huden.

Jeg renser huden alltid morgen og kveld og i mitt skap finnes kun Elixir produkter. Jeg har en del produkter og liker å variere etter årstid. Glad for at dere har laget det fine heftet med beskrivelser så jeg kan slå opp å lese hva jeg burde bruke i forhold til hvordan hudtilstanden er. Mine favoritter er Niactil 4% et must å ha. Pads 10%, Green Tea 22 (ekstra viktig for meg med rosacea som reagerer på sol) Gentle Cleanser (bruker morgen og kveld og etter trening) og Smooting Cream 10%.

IMG_6368

Hva syntes du Elixir Cosmeceuticals har gjort for huden din?
Elixir har for meg reparert og gitt huden tilbake glød. Tidligere var jeg avhengig av å dekke over huden med make up for å føle meg vel. Nå føler jeg meg fin uten.

NB! Denne artikkelen er over 3 år gammel og produkter som er blitt brukt kan ha endret navn eller utgått av sortiment. Ta kontakt om du ønsker tilpasset hudrutine til din tilstand. 

Del artikkelen