Fagstoff

Niacinamide-effekten!

Elixirs bestselger Niactil 4% er produktet som passer for alle hudtilstander, og er den perfekte fuktighetskremen for hele familien.

Produktet er en ekte multitasker og evner å jobbe med mange ulike problemstillinger samtidig, og egner seg for både sensitiv, ung og aldrende hud.

Niactil 4% inneholder 4 % konsentrert Niacinamide som er et vannløselig B3 vitamin som ikke lagres i kroppen. Det er flere ulike næringskilder som inneholder B3 vitamin, men finnes også som utvendig behandling for å oppnå ulike hudforbedringer. Niacinamide finnes iblant annet i korn, kjøttprodukter og grønnsaker, og brukes også som vitamintilskudd siden den har så mange viktige funksjoner i å opprettholde god balanse i cellene.

Dette gjør Niacinamide:

  • Bedrer fuktigheten
  • Øker hudens immunforsvar
  • Forbedrer rødhet og ujevn hudfarge 
  • Reduserer hyperpigmentering
  • Minimerer linjer og rynker

Bedrer fuktigheten
Hudens bakterieflora og fettstoffer er viktig for at overhuden skal fungerer på topp. Niacinamide bidrar til å hjelpe huden til å holde på fukt og gjør huden smidigere og mykere. Den beskytter mot miljøskader og øker produksjonen av ceramider (et viktig  fettstoff i overhuden). Den passer derfor godt til atopisk og de med en tørr hudtype.

Øker hudens immunforsvar
Langerhans-cellene i huden vår er ansvarlige for beskyttelse- og reparasjonsmekanismer i huden som blir skadet gjennom soleksponering og solforbrenninger. Niacinamide beskytter mot skader av disse cellene og har en betennelsesdempende effekt. Det er derfor gunstig å bruke Niacinamide under solfaktor.

Forbedrer rødhet og ujevn hudfarge 
Med en mer funksjonell hudbarriere blir hudens naturlige evne til å beskytte seg mot ytre skader forbedret. Daglig bruk av Niacinamide over tid viser en styrket hudbarriere med mindre rødhet, glattere og jevnere hudtone. Anbefales til Rosacea og sensetiv hud.

Regulerer talgproduksjonen
Når huden beholder sin naturlige fuktighet med en velfungerende Hudbarriere, blir den naturlige talgproduksjonen i mer balanse. Sliter du med opphopninger av talg (forekommer ofte i T-sonen) har Niacinamide en talgregulerende virkemekanisme.

Reduserer hyperpigmentering
Pigmentet (melanosomer) fra melanocytene fremmes ved sollys og gir huden en brunfarge. For mye soleksponering vil over tid føre til en dysfunksjonell aktivitet av fargestoffer og mange ender opp med et flekkete ujevnt pigment i stedet for en gylden og jevn brunfarge. Niacinamide bremser overføringen av melanin (fargestoff) til hudoverflaten og reduserer ujevnt pigment. Gunstig mot melasma og postinflammatorisk pigmentering. Alle hudprogram mot pigmentering bør inneholde Niacinamide.

Minimerer linjer og rynker
Niacinamide øker kollagensyntesen som gir bedre fuktighet og spenst. Virkemekanismen får reseptorene i cellene til å opptre yngre. Det bidrar til bedre cellefunkjon av kollagen og elastin. Anbefales som serum mot linjer og slapp hud.

Anbefalt bruk av Niactil 4%
Ungdom og menn kan gjerne bruke den alene som en fuktighetskrem både morgen og kveld. Voksne kvinner og de med tørre hud kan bruke den som et serum under andre produkter. 

Få opplever irritasjoner, men om det skulle forekomme anbefales det å redusere bruk til 1 gang om dagen hver 2 dag for tilvenning de 2-3 første ukene. 

Del artikkelen