Hudhistorier

Når du først skal bruke hudprodukter, sørg for at du velger noe som gir resultater!

Borg Hud og Fotklinikk i Sarpsborg er en av de største hudpleiesalongene i byen, drevet…

Borg Hud og Fotklinikk i Sarpsborg er en av de største hudpleiesalongene i byen, drevet av innehaver Elisabeth i mer enn 20 år. Hun møter oss med stor entusiasme når vi vil snakke med henne om hud og produkter.

– Hud har vært min hverdag i 23 år og klinikken er å regne som mitt 4 barn, min hobby og mitt levebrød! Den er en del av familien, krever masse tid, men er aldri et ork, sier Elisabeth.

Hva gjorde at du begynte å jobbe med hud? 

Mitt bevisste forhold til hud startet i tenårene pga kviser. Jeg begynte tidlig å kjøpe produkter for å løse problemet, men uten særlig hell. I dag vet jeg at jeg kjøpte feil produkter som i hovedsak bare tørket ut huden min uten å balansere den. Jeg hadde fet hud, blank som ei julekule, store porer og kviser. Etter puberteten stabiliserte huden seg og det ble mindre kviser, men jeg var aldri fornøyd med huden min. Jeg leste alt jeg kom over om hud, produkter og behandlinger i forskjellige ukeblader.

Kunnskap og riktig veiledning 

Jeg bestemte meg for å utdanne meg til hudterapeut og under utdanningen fikk jeg god kunnskap. Allikevel krever det år med praksis før man virkelig får dybdekunnskap, og man blir aldri utlært. Utviklingen innen faget har også vært stor. Huden er vårt største organ og svært komplekst. Hud og psyke henger sammen, noe jeg fikk oppleve i førsten av 30 årene da jeg pga stress opplevde følelsen av å komme i puberteten på nytt. Jeg fikk en ny runde med kviser som resulterte i arr og fargeforandringer.  Hudpleie som inneholder riktig behandling, god veiledning og de rette produktene er noe jeg virkelig brenner for. Med det kan ALLE oppleve hudforbedring! Et hudprogram endrer seg etter årstiden og fasene i livet. Det er givende som terapeut å bidra til god hudhelse. Jeg kommer aldri til å få en «porsjelenshud», men i dag har jeg fått det beste resultatet jeg kan få og er veldig tilfreds med huden min. 

Hva er dine viktigste råd?

Jeg legger meg aldri uten å rense huden. Jeg bruker alltid dagkrem med solfaktor og husk, denne må renses av på kvelden selv om du ikke har brukt sminke. 

Jeg bruker aldri de samme produktene hele året, og jeg peeler huden regelmessig . Dette mener jeg er nøkkelen til en velfungerende hud.  Dessuten elsker jeg øyenkrem, riktig fuktbalanse gir et «kvikkere» utseende. Serum inngår i mine daglige rutiner, et for natt og et for dag. 

Hva synes du om Elixir Cosmeceuticals som serie?

Jeg har mye å takke Elixir for! For det første gjør Elixir min arbeidshverdag givende. Serien er ikke så stor, den er oversiktlig og inneholder akkurat de produktene man trenger for å skape gode resultater. Gode resultater gir fornøyde og trofaste kunder. For det andre har den gjort min hud mer optimal! Kvisearr har «bleknet», pigmentering holdes i sjakk, store porer har blitt normale og linjer har et «mykt» utseende . Jeg er 44 år og stolt av huden min. 

Hva er dine favorittprodukter fra Elixir? 

Personlig er mine favoritter Niactil Cleanser, Glyactil Pads og Retinext Advanced Serum. 

Tre favoritter som jeg ser mange kunder har store glede av er Hydractil Gentle Cleanser , Acticlear Pads og ikke minst bestselgeren Niactil 4%. 

Del artikkelen