Hudhistorier

– Mother Nature er mitt forbilde!

Hun har fått en lammet løvinne til å gå igjen, levd i dyp ensomhet langt…

Hun har fått en lammet løvinne til å gå igjen, levd i dyp ensomhet langt ute i bushen, gått 149 mil over Namibia og jobbet side om side med en av verdens eldste urbefolkninger. Aleksandra Ørbeck-Nilssen er en fryktløs jente. 

Da Aleksandra var 15 år, flyttet hun alene til Paris og New York. Hun tilbrakte dagene på jobb med kjente brands og magasiner, og på kveldene tok hun nettstudier. Hun signerte en kontrakt med ICM Talent Agency, og amerikanske ELLE omtalte henne som en av topp 10 mest lovende unge skuespillere. Men Livet i New York var ikke nok, Aleksandra ville noe mer, som 18 åring dro hun til Namibia for å jobbe som frivillig med ville dyr, der bestemte hun seg for å bli. Hun jobbet med løver, leoparder og bavianer i to år, kjempet mot myndigheter og bønder for å lære de om viktigheten av å ivareta naturen. 

– Som 20 åring startet jeg organisasjonen Nanofasa i Namibia sammen med San-folket. San folket er i dag en av de fattigste og mest marginaliserte menneskene i verden. Vi snakker ofte om dyreraser er utryddingstruet, men det samme gjelder urbefolkningen. Mitt mål i livet er å bidra til en global oppvarming av hjerter og en klimaendring i vår menneskelige bevissthet. 

– For øyeblikket jobber jeg med to bok prosjekter, hadde hovedrollen i en norsk spillefilm i fjor, og snart vil vi også kunne se filmen om da jeg krysset Namibia til fots med to bushmen. 

Hva er det første du gjør når du våkner? 
Jeg skriver 3 sider for hånd før jeg gjør yoga. I morgen sidene skriver jeg ned alt jeg har drømt, hva jeg er takknemlig for og alt jeg tenker på i øyeblikket. Det er viktig å ikke ta med seg for mye «brain noise» inn i dagen, ihvertfall hvis man skal jobbe kreativt. Etter yoga og meditasjon lager jeg meg en grønnsaksjuice med masse ingefær.

Hva klarer du deg ikke uten?
Familie og venner, natur, Elixir solkrem, kreativ galskap og solnedgangen i Afrika.

Vil du beskrive deg som intro- eller ekstrovert?
En ekstrovert som liker mye alene tid.

Hvem er ditt forbilde?
Mother Nature.

Hvilken fashion trend får aldri komme tilbake?
Crocs, halvcaps og dukkelashes

Kampsport eller yoga?
Yoga

Er livet som modell så glamorøst som alle tror?
Hvis ensomhet er glamorøst? så ja. I Paris måtte jeg bli sterk og tøff. Ensomheten gjør unge modeller ekstremt fokusert på jobben, det er jo smart. Modellbyrået og bransjen blir alt du har. Det positive er at du også lærer å leve med deg selv. Jeg oppdaget at jeg trivdes i mitt eget selskap og lærte meg å tenke: «Du er god nok. Deg skal jeg nok klare å henge med en fredagskveld.»

Hva er ditt favorittreisemål?
Mitt favorittreisemål har jo selvfølgelig vært Namibia i og med at jeg valgte å tilbringe de siste 11 årene der. Men elsker også Kenya og har veldig lyst til å dra til Mongolia og Rwanda, en gang når verden åpner igjen.

Hvem ville du ALDRI tatt med deg på en øde øy?
Tiger King og Carol Baskin! Fordi vi mest sannsynlig bare hadde kranglet om hva naturvern egentlig handler om og hatt lite tid til å fokusere på overlevelse. Jeg ville tatt med meg Xuka, en gammel San jeger og healer, som lever etter det at vi må lære å ta vare på oss selv hvis vi skal forstå hvordan vi skal ta vare på naturen.

Du skal på stranden. Hva pakker du?
Høy solfaktor, en notatbok, masaiteppe og kokosvann.

Sneakers eller high heels?
Begge deler.

Netflix eller bok?
Bok på dagen og Netflix av og til på kvelden. Men min favoritt å stirre inn i et bål langt ut i bushen. Vi kaller det Bush Netflix.

Øl eller Champagne?
IPA øl og surdeigspizza. Champagne og solnedgang.

Hva ler du mest av?
Baby bavianer, Njapiet min Masai «bror», gale venner og Will Ferrell.

Du våkner med hodepine fra gårsdagen. Hva gjør du?
Løper meg en tur, drikker sitron/kull vann og tar en lang pause fra alkohol.

Har du et treningstips?
Gjør noe hver dag. Det er ikke alltid så viktig hvor lenge man trener så lenge man beveger på seg. Lytt til kroppen din, men husk at det er det eneste stedet vi faktisk må bo resten av livet.

Det er sol og sommer. Hva hører du på?
Jeg hører på reggae eller Trevor Hall.

Hvis du bare skulle hatt én app på telefonen din, hvilken?
Whatsapp! Det har vært en livredder og gjort avstanden kortere i forhold til å holde kontakt med venner og familie når jeg er i Afrika.

Vi vet du er glad i Elixir. Hva har det gjort for huden din og hva er din hudrutine:
Huden min har blitt helt nydelig og rolig etter at jeg begynte med Elixir. Etter mange år i solen og mange år med mye rart fra å jobbe som modell fulltid, trengte huden min mye kjærlighet. Jeg vasker ansiktet mitt med en kald kult og Hydractil Gentle Cleanser, deretter bruker jeg Niactil 4% og solkrem. Har samme rutine når jeg legger meg. Men bruker av og til også Smoothing Cream for litt ekstra pleie om natten.

NB! Denne artikkelen inneholder produkter som er utgått. Ta kontakt om du ønsker tilpasset hudrutine til din tilstand. 

Del artikkelen