Hudhistorier

– Jeg har blitt kjent med huden min på en ny måte

Det å formidle hudhistorier er noe av det viktigste vi gjør.

Det å formidle hudhistorier er noe av det viktigste vi gjør. 

Huden vår endrer seg gjennom ulike faser i livet, og vi har alle ulike hudtilstander og utfordringer.

Gjennom våre sosiale medier, annonserte vi i januar hudhistorier der Karoline ble en av våre utvalgte kandidater.

Karoline sendte følgende tekst og bilde til oss:
Hei, Jeg så annonsen deres og ønsker hudforbedring? 

Jeg har prøvd utallige produkter og råd, men huden min er absolutt ikke slik jeg ønsker den skal være. Føler aldri jeg har truffet rette produkter!

Er 34 år, føler selv jeg har store porer, pigmenter etter 2 graviditeter, til tider veldig tørr, men også blank og følelse av fet te sone, jeg får urenheter og små kviser. Trenger hjelp!!

Det er ikke alltid det er de store problemene som gjør at vi ønsker en hudforbedring. Vi har forskjellige utgangspunkt grunnet ulike hudtyper og hudtilstander. 

Karoline ønsket et hudprogram som fremmet mer glød, finere porer, jevnere hudtone og en mer balansert hud. Hun kunne også til tider føle at hun fikk litt urenheter og ønsket å få bukt med det også.

Etter en digital hudanalyse med Elixirs fagsjef Marianne Fjørtoft, ble Karoline satt på følgende hudprogram:

Dag:
1. Niactil Cleanser – mild cleanser i skum form som renser godt.

2- Acticlear Eventone Serum – inneholder C-vitamin og virkestoffer som kojic syre og arbutin som reduserer ujevnt pigment.

3. Niactil 4% + Hydractil Daily Defense SPF 15 – Niactil inneholder Niacinamide som både jevner ut hudtonen og balanserer huden ved å binde mer fukt og normalisere talgproduksjonen. 

4. Hydractil Daily Defense SPF 15 inneholder antioksidanter og solbeskyttelse som reduserer daglige UV-skader og stressfaktorer.

Kveld:
1. Niactil Cleanser

2. Glyactil Pads og Glyactil Smoothing Cream 10% 1-2 x uken (start 1x i uken de første 3 ukene). Inneholder konsentrerte glykolsyrer som effektivt, men skånsomt fjerner døde hudceller. Glyactil Smoothing Cream 10% er et «2 in one» produkt som fremmer bedre fukt og fjerner døde hudceller. Kombinert med pads blir det en effektiv hudfornyelse.

3. Acticlear Even Tone Serum + Niactil Advanced Pro + Hydractil Rich Cream (etter behov) – brukes de andre kveldene i uken. Acticlear Eventone Serum i synergi med Niactil Advanced Pro fremmer en jevnere hudtone og bedre fukt som på samme tid reduserer talg og inflammasjoner.

Hudskanning
Etter fire uker med nye hjemmerutiner kom Karoline til Elixir Cosmeceuticals sine lokaler og fikk en hudscanning og en klinikkbehandling med både «Anti-Acne Sensitive Peel» og lokalt med «Anti-Pigment Peel» på hennes pigmenteringer. Huden hadde allerede hatt god effekt av hjemmeprogrammet og hun merket det spesielt på porene og en friskere hudtone.

Hudskanning inneholder et program som tar bilder av huden og avdekker hudens pigment, inflammasjoner, porer, bakterier og hudstruktur. Bildene blir tatt frem igjen for å sammenligne og identifisere hva som har forbedret seg gjennom bruk av et skreddersydd hudprogram og behandlinger.

Etter hudskanning og behandling fikk Karoline med seg Hydractil Normalizer siden huden opplevdes mer tørr etter bruk av produktene. Det er normalt at huden kan bli litt tørr ved bruk av ulike aktive ingredienser og bør derfor justeres med å tilføre eller redusere bruk av enkelte virkestoffer. 

Marianne valgte å tilføre Hydractil Normalizer til hennes hudprogram fordi hun også ville trenge mer oppbyggende og pleiende produkter etter behandling. De aktive produktene med glykolsyrer brukes ikke før huden har normalisert seg etter behandling hvilket normalt tar 4-5 dager. Karoline kunne deretter bruke produktene som normalt. Huden er alltid litt mer sensitiv etter en behandling og må derfor beskyttes ekstra godt i solen.

Hun fikk også med seg en Ultradefense Pro SPF 30 fordi hun skulle være på fjellet i påsken og dermed mer ute i solen. Hun trengte også en øyekrem siden huden rundt øynene trengte mer fukt og pleie og Niactil Anti-Age Eye Gel virker fuktighetsgivende, oppstrammende og gunstig på blåe ringer som en nybakt mor lett kan føle blir fremtredende.

Vi avtalte en ny oppfølgningstime etter tre uker for en ny behandling. Hun fikk samme type peeling som første gang, med litt lenger virketid, siden hun opplevde lite irritasjoner etter første peel. Denne gangen opplevdes huden mindre tørr og mer i balanse etter bruk av Hydractil Normalizer. Huden så også jevnere og mer finporet ut.

Karoline kom tilbake til sin tredje og siste peel den 4. mai. Hun hadde fått litt utbrudd med små urenheter grunnet bruk av munnbind etter oppstart på jobb etter svangerskapspermisjon.

Som en liten prøve, fikk hun med seg Acticlear Gel for å teste ut lokalt på utbruddsområder (i et tynt lag) under Niactil Pro på kvelden.

Etter to uker, møttes vi igjen for en hudscanning for å avdekke effekten av hudprogrammet og behandlingene med nye bilder. Acticlear Gel hadde vært effektiv på utbruddsområdene etter bruk av munnbind.

Her er bilder fra første hudscanning, og så etter to måneder.

Hudforbedringen Karoline ønsket var mer glød, finere porer, glattere hud og en jevnere hudtone.

Bildene vi tok før og etter viser at huden har fått mer glød og en glattere hudstruktur med mindre porer, samt mer fukt og spenst. Pigmentendringene har blitt litt jevnere, men jeg har tro på at det vil bli enda bedre. Å behandle pigmenteringer tar tid og vil ofte gi bedre resultater etter 6-12 måneders bruk av aktive ingredienser.

Dette sier Karoline om sin hud etter bruk av hjemmeprodukter og behandlinger:

– Jeg føler forandringer kom raskt. Huden min føles først og fremst friskere, jevnere og mer balansert. Jeg har verken tørre eller oljete områder slik jeg hadde tidligere. Jeg merker også at huden er strammere og gløder mer. Pigmentet i ansiktet er også mindre synlig. 

Jeg har blitt kjent med huden min på en ny måte, og kan nå justere med produkter ut ifra behov. Endelig! 🙂

Del artikkelen