Hudhistorier

– Jeg er en real «glow-getter»

Celine arbeider som kosmetisk dermatologisk sykepleier og er lidenskapelig opptatt av hudhelse. Les om hennes utfordringer og hverdagstips!

Celine arbeider som kosmetisk dermatologisk sykepleier og er lidenskapelig opptatt av hudhelse. Les om hennes utfordringer og hverdagstips!

Hva er/var dine hudproblemer og når begynte de?

Mitt hudproblem har vært at jeg har plukket på hver minste lille urenhet, slik at jeg har fått arr og postinflammatorisk hyperpigmentering i ansiktet. Jeg har en kombinert mot tørr hudtype, uten særlig store utfordringer i utgangspunktet. I tenårene måtte jeg likevel klemme og pelle på alle eksisterende og usynlige ujevnheter i huden min. I kombinasjon med soleksponering så har dette lagd arr og pigmentforstyrrelser. Dette har medført til dårlig selvtillit for å gå uten sminke og ble et kompleks som preget hverdagen min. 

Hva gjorde du av tiltak før du begynte med Elixir?

Jeg har alltid brukt aktive ingredienser i hudpleien min og prøvd meg frem med ulike produkter fra merker som Md formulations og dermalogica. Før jeg begynte med Elixir brukte jeg produkter for en fetere hud enn hva jeg har, noe som virket uttørrende, gjorde at huden ble dehydrert og produserte mer talg som følge av dette. Ergo mer å pelle på og mer arrdannelser. 

Jeg har jobbet med makeup i 10 år og lærte meg til å dekke over arr og ujevnhetene mine, men skjønte fort at hudpleierutinen er alfa omega for at sminken skal legge seg fint. 

Når begynte du med Elixir og hva gjorde det for huden?

Jeg begynte med produkter fra Elixir da jeg var 19-20 år, som nå er drøye 8 år og jeg har vært trofast siden. Huden min har virkelig opplevd en stor forbedring av å bruke Elixir. 

Pigmenteringer er vanskelig å hanskes med, men jeg ser en utrolig forskjell, da hudtonen min idag er mye jevnere enn den var for noen år siden. Idag kan jeg som regel uten problem gå uten sminke. 

Jeg opplever stadig at folk spør meg om hva jeg selv gjør og bruker på huden, noe som er spesielt gøy, da jeg selv jobber med hud som kosmetisk dermatologisk sykepleier. Huden min har ikke alltid vært plettfri, så jeg tar det som et enormt kompliment når noen kommenterer den. 

Hvordan er dine hudrutiner morgen og kveld?

Jeg renser huden både morgen og kveld, uten unntak. Her er favoritten «Hydractil Gentle cleanser» fordi det er en mild rens som skånsomt renser og roer ned huden. 

Jeg bruker Elixir Pads noen kvelder i uken for eksfoliering og glød. Jeg er en real «glow-getter»?

Jeg bytter litt på med serumer etter behov, men jeg faller alltid tilbake til «Niactil 4%» som et serum både i dag -og kveldsrutinen min. Niactil bruker jeg også utenpå andre serum for mer fuktighet. 

«Acticlear Eventone serum» er et must for å jobbe med pigmentforstyrrelsene i huden min. Dette bruker jeg som regel under solfaktor på dagen. Jeg bruker solfaktor hver dag, hele året og bytter mellom «Ultradefense spf 50» og «Ultradefense Green Tea spf 22». 

Jeg alternerer mellom nevnte «Acticlear Eventone» og «Retinext Advanced corrective serum» på kveldstid. Retinext er et forebyggende serum som styrker og reparerer huden med A-vitamin. 

For ren fuktighet bruker jeg «Hydractil Rich cream» som nattkrem over ulike serum. Ved at jeg bruker aktive produkter på huden min, så trenger jeg å styrke hudbarrieren når den er ekstra tørr og sår. 

«Sulfactil» er et vidunderprodukt som redder meg når jeg har utbrudd av perioral dermatitt. Dette legger jeg punktvis eller i tynt lag på kvelden ved behov. Den roer ned rødhet, nupper og aktive utbrudd. 

Hva har Elixir gjort for deg?

Produktene fra Elixir har fått meg dit at føler meg vel uten sminke. Huden min har blitt klarere, jevnere, fuktigere og mer balansert. Jeg har sluttet å plukke på huden og bruker ingredienser som både jobber med å forhindre utbrudd og ujevnheter, men som også lysner de jeg allerede har. 

Med de riktige produktene har jeg klart å holde pigmenteringene i sjakk, også gjennom hele sommeren uten forverring. 

Jeg verdsetter hudpleierutinen min og merker forskjell hvis jeg slurver, derfor er hudpleierutinen fra Elixir nærmest hellig både morgen og kveld. 

NB! Denne artikkelen er over 3 år gammel og produkter som er blitt brukt kan ha endret navn eller utgått av sortiment. Ta kontakt om du ønsker tilpasset hudrutine til din tilstand. 

Del artikkelen