Fagstoff

Hvorfor sliter unge og voksne med urenheter?

Acne eller uren hud er den mest vanlige hudsykdommen i hele verden.

Acne eller uren hud er den mest vanlige hudsykdommen i hele verden. Det er mest vanlig å ha denne hudsykdommen i tenårene og i tidlig voksen alder. Det er estimert at 80 % av befolkningen mellom 11 og 30 år får acne utbrudd.

artikler_46

Hvorfor får vi acne?
Årsaken til acne er ukjent og det finnes i dag ingen kur mot hudproblemet, men leger mener det er forskjellige faktorer som kan fremme acne:

Hvordan skal personer med acne pleie huden sin?

artikler_28

Motvirker sol og solarium acne?
Mange føler fet hud og urenheter blir bedre av solen. Det stemmer at solen til en viss grad tørker ut huden og kan få den til å se bedre ut ved å kamuflere utbrudd med en brunere hudtone. Sannheten er at solen er hudens verste fiende, samtidig som den også er den viktigste kilden til D-vitamin. Forskning har vist at 10 min daglig eksponering av solstråler vil dekke D- vitamin behovet. Det er viktig med nok D- vitamin, men vi vet også at solen fremmer betennelser og fremmer frie radikaler som bryter ned celler. 90% av skader i huden er fra UV stråler. For langsiktig frisk, sunn og vakker hud anbefales riktig behandling og ikke overdreven soling. Bruk av solarium mot acne problemer blir ofte bedre med det samme, men skaper ofte verre hudtilstand i etterkant.

Motvirker produkter acne?
Noen acne problemer kan løses med enkle grep. Lettere tilfeller uten store betennelser kan bli bedre av bare en utvendig behandling med virkestoffer  som virker talg regulerende, demper inflammasjoner og fjerner døde hudceller

Andre har større problemer å må ha innvendig behandling med tabletter og resept belagte kremer.

Denne kunden under en skandinavisk lys hudtype med opphopninger av komedoner og inflammasjoner. Hun har brukt følgende Elixir produkter hjemme: Niactil Cleanser, Niactil 4%, Glyactil Smooting Cream 10% og Acticlear Pads.

artikler_45Resultat etter 6 måneder.

Del artikkelen