Fagstoff

Hvorfor peeler vi?

Det er ikke noe som er mer motiverende enn å bruke virkestoffer som gir oss umiddelbare resultater.

Det finnes ikke noe mer motiverende enn å bruke virkestoffer som gir oss umiddelbare resultater.

Glyactil Pads og Glyactil Smoothing Cream inneholder konsentrerte glykolsyrer som gir en mer effektiv hudforbedring enn hva en mekanisk peel (peeling med korn) gjør. Derfor bruker Elixir Cosmeceuticals alltid peeling med fruktsyrer.

Hudens syklus
Hudens evne til å fornye seg og støte bort gamle og ubrukelige døde hudceller tar ca 28 dager. Keratinocytter (levende celler i dypere hudlag) støtes utover i huden og bærer med seg bland annet fargestoffet melanocytt (pigment) og ender til slutt som døde hudceller når jobben er ferdig. Siden døde hudceller inneholder masse pigment som beskytter oss mot solen bør peeling alltid kombineres med en daglig solbeskyttelse.

Denne hudsyklusen forringes gjennom alder, sykdom og skader. Det mer hyppig cellefornyelen er det mer produktiv er huden vår i å produsere nye aktive celler som bidrar til en sunn og aktiv celleproduksjon.

Peeling og aldring
Jo eldre vi blir dess mindre evner huden å fornye seg og døde hudceller får huden til å se eldre, grovere, gråere og mer ujevn ut. Flere kliniske studier har vist at fruktsyrer fremmer en bedre fuktighet, strammere og glattere hud, mindre pigmentering og ruhet.

Peeling og acne
Fet og uren hud kan av hormonelle grunner fremme en unormal keratinisering (forstyrrelse i forhorningsprosessen). Dette fører til at døde hudceller hoper seg opp og tetter til porene. Når døde hudceller ikke fjernes regelmessig blir det opphopning av talg i hårsekken/talgsekken. Aknebakterien lever av hudfett som legger seg rundt porene og utvikler betennelser med kviser og rødheter.

Peeling og store porer/fet hud
Store porer og fet hud er ofte et problem mange klager over og ønsker å forbedre. Grunnen til at porer ofte ser større ut er fordi de døde hudcellene limer seg til porene og lager en propp, dette gjør at talg blir innesperret og utvider porene. Fruktsyrer fjerner disse proppene og reduserer opphopninger av fett som gjør at porene evner å trekke seg mer sammen.

Mini Kit: Power Peel
Som et alternativ til våre ordinære hudprogram, har vi i Elixir Cosmeceuticals utviklet Mini Kit. Dette er et mindre kit med forskjellige fokusområder som inneholder produkter med synergieffekt og kan kombineres med andre produkter. Første Mini Kit ut er Power Peel!

Morgen: Rens, Niactil 4% og din dagkrem.

Kveld: Rens, Glyactil Pads, Glyactil Smoothing Cream 2 ganger i uken (øk gradvis for dypere effekt)

Disse produktene fjerner døde hudceller ved å øke celledelingen som gir en dypere og mer effektiv peeling. Virkestoffet glykolsyrer som finnes både i Glyactil Smoothing Cream 10%/20% og Glyactil Pads 10%/20% og gjør at hudcellene mister ”limet” som holder de døde hudcellene sammen og man får eksfoliering/peeling-effekt.

Det anbefales å øke antall dager gradvis for å oppnå en dypere og mer aktiv peeling. Etter fullført kur bør resultat vedlikeholdes med regelmessig bruk 2 ganger i uken.

Niactil 4% inneholder en konsentrert B3 vitamin som gir huden glød, fukt, finere porer, jevnere pigment og demper rødhet.

Del artikkelen