Fagstoff

Hvorfor er antioksidanter viktig?

På sommeren er vi enda mer utsatt for UV-stråling, og en helhetlig beskyttelse av huden er essensielt for å bevare sunn hudkvalitet gjennom hele sommeren.

For å forstå antioksidanter, må man først forstå frie radikaler!

Frie radikaler er ustabile molekyler som har en ufullstendig elektronstruktur. For å få fullstendig elektronstruktur, stjeler de elektroner fra andre molekyler i kroppen vår, som kan forårsake skade på friske celler, proteiner og DNA.

Skadene forårsaket av frie radikaler er knyttet til ulike helseproblemer, inkludert aldring og sykdommer som kreft og hjertesykdommer.

Frie radikaler kan dannes som et resultat av ulike prosesser i kroppen, inkludert:

Miljømessige faktorer:

Her kommer antioksidanter inn
Antioksidanter produseres naturlig i kroppen og sin dedikerte oppgave er å bekjempe og nøytralisere skadene fra frie radikaler.

De gjør dette ved å donere et elektron til de ustabile frie radikalene, uten å selv bli ustabile. Slik nøytraliserer de frie radikaler og forhindrer dem i å forårsake skade på andre friske celler.

Antioksidanten gir fra seg et elektron, slik at den 
frie radikalen
ikke tar fra cellene våre.

Langvarig ubalanse mellom frie radikaler og antioksidanter
Oksidativt stress oppstår når mengden frie radikaler i kroppen overstiger kroppens evne til å nøytralisere eller fjerne dem ved hjelp av antioksidanter.

Langvarig oksidativt stress kan ha flere ugunstige helseeffekter. Kort fortalt vil oksidativt stress fremme inflammasjoner i huden og kroppen. Økt mengde inflammasjoner i kroppen fører til at cellene ikke jobber optimalt og fremmer aldringprosessen.

Fra dette kommer begrepet:
Inflamm(aging)
Inflammaging refererer til økende inflammatoriske tilstander som forekommer i kroppen med alderen. Dette reduserer cellenes evene til å beskytte seg og fører til ulike aldringsprossesser i huden.

Hvorfor er produkter med antioksidanter viktig?
Selv om antioksidanter gjennom kosthold er viktig for å beskytte cellene i kroppen vår, får huden dessverre lite av næringsstoffene som vi får gjennom mat.

Kroppen vår prioriterer våre indre organer først, og så går overskuddet av næringsstoffer (om det er overskudd) til huden vår.

Antioksidanter i produkt, sammen med en daglig solbeskyttelse, gir huden den beste beskyttelsen mot dannelsen av frie radikaler i huden. Solbeskyttelse er alfa og omega, men fungerer enda bedre når den er kombinert med antioksidanter.

Produkter med antioksidanter
Vitamin C Booster er spesielt designet for å redusere solskader, rynker, mørke flekker og urenheter. Den fungerer ved å nøytralisere skadelige frie radikaler og stimulere en sunnere og mer aktiv celleproduksjon.


Ceactil Antioxidant Pads er C-vitamin tonerpads. De rengjør hudoverflaten og fremmer en frisk og jevn hudtone. Fantastisk strandprodukt sammen med Nova Cream SPF 30+.


Pink Serum er et fuktighetsgivende boost med 5% niacianmide og hyaluronsyre. Niacinamide er en antioksidant som øker energiomsetningen i cellene og fremmer en bedre stimulering av friske og sunne celler.

Del artikkelen