Fagstoff

Hvordan virker antioksidanter på huden?

Hva er egentlig antioksidanter og hvorfor er de så viktige for oss?

Det har vært mye snakk om antioksidanter og viktigheten av disse de siste årene. Men hva er egentlig antioksidanter og hvorfor er de så viktige for oss?

Kroppen vår skaffer seg energi og fornyer seg hele tiden ved å forbrenne oksygen fra lufta omkring oss. I denne naturlige prosessen dannes det også såkalte frie radikaler. Huden og kroppen vår produserer antioksidanter som beskytter oss mot oksidativ stress (frie radikaler).

Oksidativ stress og frie radikaler
Oksidativ stress – En form kjemisk ubalanse i kroppen som medføre dannelse av frie radikaler. Dette kan skape store skader på en celle. I friske celler vil proteiner med antioksidanteffekt ufarliggjøre de frie radikalene, men ved for høye doser over lang tid vil cellene dø.

Ytre stress og frie radikaler
Vår moderne livstil med ulike former for ytre stress som røyking, miljøskader, stråling, medikamenter, sykdom og mm. Vil kroppen få problemer med å uskadeliggjøre alle de frie radikalene som skapes. Forskning viser til at langvarig oksidativ stress fører til betennelseslignende tilstander i kroppen. Det kan igjen føre til kreft og fremskynde aldringsprosessen.

Antioksidanter og virkemekanisme
Det finnes mange ulike antioksidanter som   antas og jobbe i nettverk med hverandre. Det er derfor viktig med et bredt tilskudd av antioksidanter til innvortes og utvortes bruk. Antioksidanten sin oppgave er å tiltrekke (nøytralisere) energien før den når frem til cellene og skader dem. Alle celler blir utsatt for frie radikaler/høy energi, men huden er det eneste organet som blir utsatt for UV stråling. UV stråling skaper masse frie radikaler og dermed betennelser i underhuden. Høy solfaktor vil ikke kunne beskytte huden vår 100%. Antioksidanter- nøytraliserer de skadelige frie radikalene før de når frem til cellene.

Antioksidanter og hudforbedring
Bruk av utvortes Antioksidanter har forebyggende effekt mot rynker, ujevn pigmentering, slapp hud og hud kreft. L-ascorbic acid, ascorbyl glucoside og 3-0 etyl ascorbic acid er antioksidanter med god dokumentasjon. Virkestoffene finnes i konsentrert form i Ceactil Antioxidant Pads, Ceactil Advanced Serum, Ceactil Everyday Serum og Ceactil Everyday Cream. For å beskytte og opprettholde en frisk hud bør alle bruke en form for antioksidanter i kombinasjon med en solbeskyttelse daglig.

Del artikkelen