Mariannes tips Del denne artikelen

Høysesong for kjemiske peelinger!

Nå er tiden inne for å reparere og fjerne skader huden har fått etter sommer halvåret.

Mye av skadene vi får av solen vises på hudoverflaten og kan lett bedres med overfladiske peelinger.

Det finnes mange kjemiske peelinger på markedet og er derfor viktig å vita hva de forskjellige peelingene gjør med huden. Fruktsyre finnes naturlig i flere plante ekstrakter og Elixir bruker i sine peelinger glykolsyrer og mandelsyre.

Personlig elsker jeg fruktsyre (AHA) peelinger siden det er en overfladisk behandling som gir raskt resultat med lite nede tid. Det gir umiddelbar en glattere og jevnere hud med moderat til ingen reaksjoner og tolereres av de fleste hudtyper.

Jeg tar alltid en peel etter sommerens synder og utskeielser for å ‘freshe opp’ og fjerne grov, ujevn og fortykket hudoverflate.

image015

Bilder fra en klinikkbehandling av Elixir Cosmeceuticals 

Hva gjør en overfladisk kjemisk peel?
Definisjonen på en kjemisk peel er å påføre et virkestoff som gjør en kontrollert skade for å fremme en hudfornyelse og hudforbedring. Fruktsyrer virker i det øverste hudlaget og fjerner de døde hudcellene som gjør at huden ser grovere og mer ujevn ut.

Kjemisk peel med fruktsyrer vil ikke gå dypere enn Epidermis (overhuden) og kalles derfor en overfladisk peel.

I USA omtales dette ofte som en” Lunch Time Peel” siden den er både rask og effektiv å få utført på en halv time.

Glykolsyrer?
Denne fruktsyren er den mest effektive av AHA-syrer siden den har det minste molekylet av AHA syrene. Det betyr at den går dypere og lettere inn i huden. Vi utfører den i forskjellige styrker tilrettelagt den enkeltes hudtilstand og toleranse. Vi bruker glykolsyrer mot solskader, urenheter, grov hud, store porer og mot fine linjer.

Ønsker du, som meg, og bare få en litt friskere og glattere hudoverflate er dette peelingen for deg☺

Fruktsyre peel med Elixir M- peel 40%
Elixir M- peel er fruktsyre peel med mandelsyre. Den har større molekyler enn glykolsyrer og  tar dermed mer tid for virkestoffet å penetrere inn i huden.

Mandelsyre anbefales ofte som førstegangs peeling til sensitiv hud, acne og pigmenteringer. Den virker antiinflammatorisk, talgregulerende og er derfor veldig bra for de med fet og uren hud. Anbefaler spesielt denne fremfor glykolsyrer til de med Rosacea, sensitiv og betent hud.

Huden kan føles litt stram og tørr 2-4 dager etter peelingen.

Elixir Cosmeceuticals utfører også Retinol Peel som kan gjøres alene eller som en dypere peel i kombinasjon med glykolsyrer og mandelsyre.

Retinol peel 11%
Denne peelingen inneholder 11% retinol og virker liposomalt som betyr at virkestoffet transporteres dypere inn i huden. Retinol er en A-vitamin som omdannes til en A-vitaminsyre i huden og går dypere enn fruktsyrer. Den jobber derimot på en helt annen måte siden virkestoffet setter i gang collagen syntesen. Det betyr at den setter i gang en mer aktiv celleproduksjon som gjør at hudens celler blir mer produktive og evner å fornye seg raskere. Det tar derfor 2-3 dager før cellefornyelsen er tydelig og huden begynner å flasse.

Det er moderat flassing og kan reguleres med virketid og mengde.

Denne peelingen egner seg spesielt for anti-aging og arr dannelser.

Vi har filmet en Retinol Peel behandling, se her:

Advanced peeling
Retinol peel med forbehandling med glykol peel eller mandelsyre M-peel.

Denne peelingen er absolutt min favoritt siden den fjerner kontrollert den øverste grove hudoverflaten med fruktsyrer og deretter forsegles peelingen med retinol som skal ligge flere timer på huden.

Retinol peeling vil jobbe dypere og bedrer hudens kvalitet. Virkestoffet A-vitaminsyre er den mest dokumenterte ingrediensen mot å reparere og bedre hudens elastisitet og collagen produksjon og er derfor ‘Rolls Roycen’ på anti- aging.

Jeg gleder meg til å se resultatet på min egen hud etter 6 peelinger i løpet av september-oktober☺

Denne peelingen anbefales ikke til de som ikke ønsker flassing eller en litt tørr og irritert hudtilstand 2-4 dager.

Hilsen Marianne