Produkter

Gode resultater med Elixirs pigmentkjemper

Svært mange sliter med ujevnt pigment og årsakene kan være mange. Det viktigste er å finne grunnen til pigmentforandringene for å kunne oppnå gode resultater.

Svært mange sliter med ujevnt pigment og årsakene kan være mange. Det viktigste er å finne grunnen til pigmentforandringene for å kunne oppnå gode resultater.

De 3 vanligste årsakene til ujevnt pigment:
Melasma 
– hormonelle endringer som p-pille, graviditet, overgangsalder, sykdommer og medisiner.

Pigmentflekker – solskader som solforbrenninger og intens soling.

Hyperpigmentering–  kan være forårsaket av betennelser i huden som kan føre til enten mindre pigment (hvite flekker) eller økt pigment (mørke flekker).

Acticlear Even Tone Serum er en av Elixirs «fightere» når det kommer til forebygging og redusering av ujevnt pigment.

Serum som inneholder 4 ingredienser som blokkere enzymet tyrosinase som påvirker produksjonen av fargestoffet og reduserer frie radikaler.

Virkestoffene i Acticlear Even Tone Serum
• Kojic syre er en japansk sopp som reduserer overproduksjon av pigmentceller

• Arbutin en naturlig ingrediens som finnes i blant annet tranebær, hvete, pærer og blåbær. Den normaliserer også pigmentcellene

• Boerhavia diffusia er en blomstrende plante kjent fra puranava som kommer fra ayurveda (indisk medisin). Den normaliserer produksjonen av melanocytter og fargestoffet melanin

• C-vitamin er en sterk antioksidant som normaliserer melanin syntesen og gir et jevnere fargestoff

Pias hudhistorie
Pia er 31 år og har melasma og begynte sin reise med ujevnt pigment når hun var 27 år og bodde 6 måneder i Australia med daglig intens sol. Dette fremmet en postinflammatorisk pigmentering i pannen som begynte som en flekk på størrelse med en drue midt i pannen.

Hun har brukt p-pillen siden hun var 15, men ble utredet for 3 år siden for lavt stoffskifte som regulerer hormonet i skjoldbruskkjertelen. Pigmentendringene har utviklet seg gradvis mer og mer etter diagnosen.

Melasma kjenne tegnes ofte som symmetrisk pigmentering og beskrives som flaggermus mønster og med opphopning av fargestoff i panne, kinn og en mørkere overleppe (ser ut som en liten bart).

Pia har brukt produkter fra Elixir Cosmeceutcials i mange år, hvilket har hatt god effekt på den generelle hudforbedringen, men siden vi vet hormoner er hovedårsaken til det ujevne pigment har det blitt verre på sommerhalvåret.

Hun har en litt sensitiv hudtilstand med tendenser til litt urenheter i t- sonen. Pia har gode hudrutiner, og bruker Niactil Cleanser morgen og kveld. På dagen bruker hun Niactil 4% og Ultradefense Green Tea SPF 22.

På kvelden bruker hun Anti-Acne Pads 2-3 i uken og Niactil 4%. Hun har ved utbrudd av perioral dermatitt også brukt Sulfactil.

I juni ønsket Elixir Cosmeceuticals å gjøre en endring i hennes hudrutiner for å se om vi kunne forebygge og redusere pigmentet.

Acticlear Even Tone Serum og Niactil Advanced Pro er produkter som er trygge å bruke i sommerhalvåret uten å fremme solsensitivitet, men som på samme tid reduserer overproduksjon av pigment i huden.

Erfaringsmessig er det en utfordring å jobbe med hudforbedring av pigment på sommerhalvåret. Pia byttet derfor ut sin dagkrem med Ultradefense SPF 50 for å ha høyere beskyttelse daglig.

Etter en lang og fin sommer i Norge ville det normalt vist til økt pigment, men ønsket med behandlingen å forbygge forverring som i teorien hadde vært et godt resultat.

Før og etter bilde viser et enda bedre resultat enn forventet med et jevnere pigmentet i hele huden og mindre tydelige mørke områder.

Bildene er tatt med 4 måneders mellomrom.

NB! Denne artikkelen inneholder produkter som er utgått av sortiment eller endret navn. Ta kontakt om du ønsker tilpasset hudrutine til din tilstand. 

Del artikkelen