Fagstoff

Riktig solbeskyttelse gir god hudhelse

Vi går nå inn i en tid med ferie, sommer og sol, og det er ingen tvil om at dette virker godt for sjel og sinn.

Vi går nå inn i en tid med ferie, sommer og sol, og det er ingen tvil om at dette virker godt for sjel og sinn.

Men dette er også for mange en tid med lite variert kosthold, lite trening og mye soling. Dette er faktorer som kan skape en dårlig livskvalitet i form av solskader, overvekt og dårlig fysisk form. Nøkkelen er balanse i livsstil og å tilføre huden riktig solbeskyttelse!

Hvorfor antioksidanter?
Energien som kroppen vår skaffer seg ved å forbrenne oksygen fra luften skaper frie radikaler. Disse energipartiklene utløses og kaster seg over DNA, collagen og elastin. Antioksidanten sin oppgave er å tiltrekke (nøytralisere) energien før den når frem til cellene og skader dem.

Alle celler blir utsatt for frie radikaler/høy energi, men huden er det eneste organet som blir utsatt for UV-stråling. UV-strålingen skaper masse frie radikaler og dermed betennelser i underhuden vår.

Høy solfaktor vil ikke kunne beskytte huden vår 100% alene. Antioksidanter nøytraliserer de skadelige frie radikalene før de når frem til cellene. Konsentrerte antioksidanter virker forebyggende mot rynker, ujevn pigmentering, slapp hud og hud kreft.

Hvorfor solbeskyttelse?
Solbeskyttelse forhindrer solbrenthet og skader på hudcellenes arvemateriale (DNA), og det utsetter aldring av huden. Elixir anbefaler mot rynker og aldersforandringer daglig bruk av solkrem. Forskning har vist at samvittighetsfull solbeskyttelse reduserer forekomst av hudkreft og andre hudproblemer.

Bruk av solbeskyttelse og hvor høy faktor er noe mange har spørsmål rundt, og Elixir anbefaler solfaktor 30. Grunnen er at den beskytter godt og gir en god kremkonsistens. Utfordringene med så høye faktorer er at forfiltre kan bli både seige og hvite, noe som gjør at mange ikke liker å bruke disse kremene. Det aller viktigste med solbeskyttelse er å påføre nok og ofte. Elixir anbefaler ved soling hver 3 time.

Så mye beskytter solfaktor huden din i prosent:

Konklusjon:

  1. Antioksidanter nøytraliserer frie radikaler og beskytter cellene vår for skader.
  2. Huden vi opprettholde en bedre celleproduksjon. Huden vil få mindre skader fra UV-stråler og unngå tidlig aldring
  3. Kombinasjonen spf og antioksidanter beskytter huden maks mot solens skader
  4. Bruk alltid antioksidanter og solbeskyttelse på dagen spesielt på sommerhalvåret!
Del artikkelen