Produkter

Gi huden din ekstra pleie

Vinterhalvåret kan være utfordrende for både kropp og sjel, men ikke minst for huden vår.

Vinterhalvåret kan være utfordrende for både kropp og sjel, men ikke minst for huden vår.

Huden tar til seg fuktighet fra atmosfæren noe det er mindre av når klimaet blir kaldt. Det innebærer tørt ute og inne klima med fyring. Dette i seg selv gjør at alle uansett hudtype og alder kjenner på mer tørrhet på vinterhalvåret. 

Når huden blir tørr og dehydrert blir hudbarrieren svekket og trenger produkter som gir ekstra pleie og fukt.

Hydractil Rich Cream
Hydractil Rich Cream er et produkt vi anbefaler å bruke hvis huden din oppleves tørr, irritert og dehydrert. Bruk den gjerne over ulike serumer og andre produkter som feks. Acticlear og Niactil 4%.

Hydractil Rich inneholder virkestoffer som tilfører mer fukt som Aloe Barbadensis Leaf Juice, Squalene og glyserin som virker mykgjørende og reparerende. Videre inneholder den flere forskjellige antioksidanter som grønn te, A- og E-vitamin, samt Q10-ekstrakt som virker beroligende, fuktighetsfremmende og styrker hudbarrieren.

Hudbarrieren
Hudbarrieren er vårt ytterste lag på huden som skal beskytte og opprettholde en sunn barriere. Det er et tynt lag av keratiniserte hudceller som legger seg som en beskyttende film på huden og inneholder fettceller, aminosyrer og byggestener av protein. Dette skal sørge for riktig PH på hudoverflaten og ikke slippe in dårlige bakterier, samt beskytte mot luftforurensing/UV-stråler og evne å holde på fukt.

Tørr hud er en hudtilstand og det blir ikke produserer nok fettstoffer i talgssekken. Dehydrert hud er en tilstand som kan forekomme ved overbehandling, klima, livstil og sykdom som er lettere å behandle.

5 tørre fakta:

1. Hudens øverste hudlag inneholder ca 15% vann og mindre enn 10% gir en tørr og ru overflate.

2. Vann kan fordampe og fører til tørrere hudtilstand. Noe av dette kan vi selv påføre huden og noe er indre faktorer.

3. UV-stråler bryter ned nøkkelingrediensen collagen

4. Lange varme bad og dusjer er med på å bryte ned hudens aminosyrer, salt, oljer og reduserer hudens evne til å holde på fukt.

5. Bruk av fuktighetsingredienser lik hudens oppbygging hjelper cellene til å holde på fukt.

Del artikkelen