Hudhistorier

– Jeg sliter ikke lenger med akne

Ingrid har som mange unge hatt utfordringer med urenheter i ungdomsårene, men etter 2 år med Elixir har hennes hudproblemer tatt en vending. Hun har nå blitt 20 år og deler sin hudhistorie.

Ingrid har som mange unge hatt utfordringer med urenheter i ungdomsårene, men etter 2 år med Elixir har hennes hudproblemer tatt en vending. Hun har nå blitt 20 år og deler sin hudhistorie.

Hva er/var dine hudproblemer og når begynte de?
– Jeg har slitt med uren hud og akne fra da jeg ble tenåring.

Hva gjorde du av tiltak før du begynte med Elixir?
– Jeg har alltid vært opptatt av gode hudrutiner, og da kvisene begynte å komme ble jeg enda mer nøye med å ta vare på huden min. Alt fra å drikke mye vann, unngå matvarer som forverret situasjonen og bruke hudprodukter. Jeg prøvde mange forskjellige hudprodukter som lovet å hjelpe mot uren hud. Det var aldri noen produkter som ga synlige resultater. Av og til måtte jeg ty til sterkere medikamenter. Antibiotika hjalp der og da, men så fort jeg var ferdig med kuren, kom problemene tilbake.

artikler_79Ingrid før og etter

Når begynte du med Elixir og hva gjorde det med huden?
– Jeg begynte med Elixir for 2 år siden. Etter nøye rutiner både morgen og kveld, kunne jeg se stor forskjell etter drøye 3 måneder. Etter 2 års bruk av Elixir Cosmeceuticals har jeg fått en mye jevnere hudtone. Nupper er forsvunnet, porene er ikke lenger like synlig og huden kjennes mye mykere. Jeg sliter ikke lenger med acne. Selvsagt får jeg kviser her og der, som skyldes hormonelle årsaker, men jeg ser en STOR forskjell!

Hvordan er dine hudrutiner morgen og kveld?
– Hver morgen skylder jeg ansiktet i kaldt vann før jeg tilfører Niactil i hele ansiktet. Jeg er også veldig opptatt av å bruke solkrem i ansiktet året rundt. Om sommeren bruker jeg faktor 50, selv på dager hvor solen ikke titter frem. Om vinteren bruker jeg Ultradefense Green Tea 22.

Kveldsrutinen min består av rens med Niactil Cleanser. Deretter bruker jeg Acticlear Pads før jeg kombinerer Niactil og Acticlear. I periodene med utbrudd bruker jeg Sulfactil under kremene.

artikler_80

Hva har Elixir gjort for deg?
– Min hudhistorie fikk en ny, brå vending da jeg ble introdusert for Elixir. Disse produktene samt god veiledning fra dere har reddet meg fra en situasjon som tok mye tid og energi fra meg. Hudtilstanden min var mitt aller største kompleks, et kompleks jeg endelig har blitt kvitt. Det er gøy at jeg stadig får komplimenter for huden min etter at jeg begynte med Elixir. Til tross for at jeg har en ung hud, opplever jeg at den kjennes enda yngre ut nå. Jeg har lært masse om hvor viktig det er å ta vare på huden sin, og endelig funnet produkter som er egnet til min hudtype. Jeg kan anbefale Elixir på mitt varmeste til alle, spesielt de som sliter med samme problemer som meg.

Visste du at ca 80% av unge mellom 17-19 år sliter med moderat til store acneproblemer? Hudproblemene avtar normalt i 25 års alderen når hormonene har roet seg. Les mer om ungdomshud her.

Gode hudrutiner morgen og kveld er veldig viktig når huden overproduserer talg
Aktive ingredienser som reduserer fettstoffer og motvirker opphopninger av talg er svært viktig. Det bør derfor brukes en cleanser morgen og kveld og ikke bare på kvelden som Ingrid gjør. Selv om huden oppleves ren etter en god natt søvn produserer huden veldig mye fettstoffer som tetter til porene. Det vil derfor ikke være tilstrekkelig å bare vaske med vann. Du kan sammenligne det med å vaske en panne med smør og skylle den i kaldt vann, det vil legge seg som en fet hinne på pannen.

standard_akne_3

Virkestoffer du skal se etter mot urenheter
Ingredienser med sammensatte virkemåter med synergieffekt er gunstig for dem som sliter med urenheter. Det anbefales å bruke produkter som:

De som sliter med store betennelser og større utbrudd må ofte ha flere produkter og med innvortes behandling fra lege som en antibiotika eller Isotretinoin-kur.

Jenter blir ofte anbefalt p-piller som regulerer hormoner som Diane, Yasmin eller Yasminelle.

I Mini Kit: Ungdom finner du Niactil 4%, Acticlear Pads og Hydractil Gentle Cleanser.

Mini Kit: Ungdom Pluss
Elixir Cosmeceuticals har satt sammen et hudprogram som passer ungdomshud med moderate utbrudd.

Denne artikkelen er over 3 år gammel og produkter som er blitt brukt kan ha endret navn eller utgått av sortiment. Ta kontakt om du ønsker tilpasset hudrutine til din tilstand. 

Del artikkelen