Mariannes tips

Gode rutiner gir resultater

Endelig fredag og snart helg. Start med gode rutiner som skaper sunn og frisk hud.

Endelig fredag og snart helg. Start helgen med gode rutiner som skaper sunn og frisk hud.

Alle gjøremål som blir til rutiner er enklere å gjennomføre og gir resultater. Følgende rutiner viser seg å gi en sunnere, friskere og penere hud.

fit

10 enkle tips:

  1. Nok søvn (7- 8 timer). Et studie gjort i Sverige i 2010 viser til at de som fikk nok søvn så bedre ut med mindre ringer under øyne og generell bedre hudtone.
  2. Bruker  dagkrem med faktor hele året. UV-stråler finnes i luften med og uten sol og fremmer aldrings prosess i huden. Studier viser til at 80% av tidlig aldring skyldes UV-stråler.
  3. Bruker kremer som gir næring og pleie til huden.
  4. Tren regelmessig.
  5. Rens huden hver dag! Aldri skulk unna selv om du kommer sent hjem en kveld. Et Studie i England viste hva som skjer når smuss makeup og fettstoffer ikke fjernes daglig etter en måned. Huden ble grovere, mindre fukt, større porer og død hudtone.
  6. Unngå å spise for mye sukker. For mye sukker kan fremme noe som heter Advanced Glycation End-products (AGEs). Glykose (Karbohydrater) som gir energi til celler kan reagere med proteiner i cellene, inkludert collagen. Denne reaksjonen fører til AGEs. Som kan føre til mindre elastisitet, rynker, inflammasjoner, dårligere celleproduksjon og tidlig aldring.
  7. Ikke pill eller klem på huden. Det fører ofte til mer utbrudd, betennelser og arrdannelser.
  8. Ikke røyk sigaretter.
  9. Ikke tilbe solen!
  10. Ikke la deg påvirke av markedsføring med ”to good to be true”-produkter. Hold deg til kremer med gode dokumenterte ingredienser.

Ønsker dere alle en god helg 🙂
Hilsen Marianne!

Del artikkelen