Hudhistorier

En aldersgruppe vi setter stor pris på å kunne hjelpe

Mange av oss opplever urenheter og kviser i ungdomsårene. Dette kan påvirke selvbildet og ha store innvirkninger på det sosiale liv.

Ungdomsårene kan være preget av usikkerhet og dårlig selvbilde, og mange opplever at huden ikke spiller på lag. Derfor betyr det litt ekstra for oss i Elixir, når våre produkter oppnår gode resultat på ung hud.

I mange år har vi gjennom våre gode forhandlere med dyktige hudpleiere og sykepleiere, klart å hjelpe mange med sin hud. 

Les om Anita fra Klinikk Jensen og se Jespers (15) hudhistorie litt lengre ned i artikkelen.

Puberteten
Gutter starter puberteten vanligvis ett år senere enn jentene, det vil si at den starter stort sett i 12-13 årsalderen. Puberteten starter med at hjernen sender et signal til testiklene om at de skal produsere mer testosteron, det er også ofte starten på fet og uren hud.

Pubertetsforandringer hos jenter starter når hjernen sender ut signaler som får kroppen til å produsere det kvinnelige kjønnshormonet østrogen og de første tegn på at brystene begynner å vokse.

Det er ca 80% av alle tenåringer som rammes av uren hud og 14% går til fastlege for sine problemer. En liten andel ca 0,3% oppsøker hudlege hvis problemene har vært langvarige eller plagsomme. Det betyr at den største andelen oppsøker enten hudklinikker eller apotek for sine hudproblemer.

Anita er hudpleier og sykepleier og eier av Klinikk Jensen i Steinkjær. Hun er en av våre dyktige forhandlere som har gitt Jesper 15 år en bedre hudtilstand og hverdag. 

Hva er din bakgrunn Anita?
Jeg ble utdannet sykepleier for 10 år siden ved HINT Levanger, og har jobbet som sykepleier for Steinkjer kommune og HUNT4 siden da. Min interesse for hudhelse har økt mer og mer de siste årene. Sommeren 2019 bestemte jeg meg for å starte opp egen Klinikk i Steinkjer. For å skaffe meg kunnskap om huden, hudtyper, hudtilstander, ingredienser og behandlinger, har også studert og tatt eksamen ved Cura Akademiet. Jeg har også sertifiseringer og kurs innen blant annet Elixir Cosmeceuticals, Dermapen 4, mesoterapi og kjemiske peelinger. I tillegg har jeg tatt sertifisering innen injeksjonsbehandlinger fra Allergan Medical Institute. Jeg reiser jevnlig på kurs for å holde meg oppdatert og følge med på det nyeste innen produkter og behandlinger.

Hva motiverer deg mest i jobben til daglig?
Det å hjelpe andre til økt selvfølelse og velvære er en stor motivasjon for meg. Huden er til glede for noen og til besvær for andre. Det kan derfor være mye psykisk helse og selvfølelse i hud. Jeg møter kunder i alle aldre, både kvinner og menn, med ulike utfordringer og historier. Noen ønsker å ta vare på en normal hud, forebygge aldring og øke generell velvære. Andre har utfordringer med ulike hudtilstander som rosacea, eksem, akne, tørr hud, fet hud, sensitiv hud, solskadet hud osv. Vi er alle forskjellig, og et problem for en person trenger ikke være det for en annen. Det skal man ha respekt og forståelse for.

Elixir sine produkter passer alle aldersgrupper, og man kan starte med de allerede fra tenårene. De fleste opplever hudforandringer i puberteten. Forskning viser at ungdom som sliter med akne blant annet har høyere forekomst av depresjon, angst, sliter mer sosialt og trives dårligere på skolen. For mange er det nødvendig å medisineres. Samtidig er det veldig forebyggende å få kunnskap og veiledning om hudhelse og starte med gode rutiner og produkter før hudproblemene eskalerer. Dette er en aldersgruppe jeg setter stor pris på å kunne hjelpe. Bare det å snakke med noen om hvordan man har det kan være til stor hjelp for mange, uansett alder og hudutfordringer. Som sykepleier og helsepersonell har jeg yrkesmessig taushetsplikt, så alt de forteller blir hos meg. Det er en trygghet for kundene.  

Jespers (15) hudhistorie

Hvordan var kundens hud før han begynte med Elixir Cosmeceuticals?
Jesper er 15 år og han hadde en hudtilstand med akne, inflammasjon, fet hud og hudormer da jeg traff han første gang. Han har hatt utfordring med akne i ca 3 år. Han brukte en annen rens fra et annet merke før, uten ønsket resultat.

Før etter 3 uker

Hvilket produkter anbefalte du Jesper?
Morgen: Sulfactil Cleanser og Acticlear Gel
Kveld: Sulfactil Cleanser, Niactil 4% og Sulfactil Cream

Har han i tillegg til hjemmeprodukter gjort klinikkbehandlinger?
Ja, han har vært på Anti-Acne Sensitiv Peel to ganger foreløpig.

Hvor lang tid tok det før kunden merket hudforandring?
Etter ca en uke merket han bedring, etter tre-fire uker var det veldig stor forandring! Da hadde han mye mindre akne, inflammasjonen var kraftig redusert, mindre hudormer, talgproduksjonen var mere regulert, og huden hadde fått godt med fukt og glød.

Hvilket produkt er absolutt favoritt hos kunden?
Sulfactil Cream er favoritten, han opplever den som svært effektiv på problemområder.

Del artikkelen