Mariannes tips

Elixir og sommerhud

Vi har igjen lagt bak oss en lang mørketid med lite lys, varme og sol. De fleste av oss elsker årstiden som kommer nå med lange lyse dager og forhåpentligvis mange solskinnsdager.

Vi har igjen lagt bak oss en lang mørketid med lite lys, varme og sol. De fleste av oss elsker årstiden som kommer nå med lange lyse dager og forhåpentligvis mange solskinnsdager.

Det er ingen tvil at sommeren gjør oss mer glade og åpne. Vi kryper ut av våre mørke huler og kaster av  oss parkaser og ull klær og skifter de ut med kjoler, shortser og singleter.

Vi har i motsetning til folk feks. i California ikke latt solen skinne på huden, men opparbeidet en hvit grå hudtone gjennom vinterhalvåret. Mange av oss føler oss både bleke, gustene og hvite i mørketiden og benytter muligheten til å fornye å reparere huden etter forrige sommersesong.

artikler_49

Aktive virkestoffer som fruktsyrer fremmer cellefornyelsen som forringes gjennom skader og alder. Det skaper en friskere å sunnere overhud som gir en glattere og friskere hudoverflate. Jeg elsker dette virkestoffet☺

Retinol er også en fantastisk virkestoff  i en konsentrert form. Det jobber dypere i huden og reparerer og fremmer en mer aktiv collagen og elastin produksjon som er nødvendig for å opprettholde en sunn og frisk hud.

Jeg kaller virkestoffet a-vitaminsyre ”trening for huden”, på samme måte som vekter er trening for musklene. For å opparbeide en bedre muskulatur må vi trene så kroppen merker det. Det samme gjelder for huden vår. Det må kjennes og føles at virkestoffet jobber. Retinaldehyde er et aktivt virkestoff, og er en A-vitamin som virker mindre irriterende på hudoverflaten. Egner seg derfor godt for de med en sensitivitet mot konsentrerte retinoider. Virkestoffet virker antibakterielt og er gunstig mot kombinasjonen av solskader og urenheter.

Har du trent og fått et resultat kan du ikke bare slutte å gjøre øvelser, men vedlikeholde. Det samme må vi gjøre med huden. Har vi jobbet hele vinterhalvåret med å skape en hudforbedring kan vi ikke bare slutte med treningen vi har gjort, men vedlikeholde.

Når vi bruker konsentrerte aktive virkestoffer vil huden i prinsippet bli friskere å sunnere, men i prosessen for å komme dit kan den bli mer sensitiv. Det betyr at den føles tørrere og mer irritert enn normalt. I den prosessen vil den også være mer sensitiv for solen.

Virkestoffer som fremmer en mer aktiv celleproduksjon støter bort døde hudceller som inneholder fargestoff som beskytter huden mot solstrålene. Når huden får mindre fargestoffer betyr det mindre faktor i huden.

Vi jobber derfor mer aktivt med hudforbedring på vinterhalvåret for å unngå en svært sensitiv hudtilstand når huden evner mindre å beskytte seg selv. Når huden har opparbeidet en mer aktiv og ny celleproduksjon vil ikke huden forbli så irritert, men ha en total bedre helsetilstand som evner å beskytte seg bedre mot skader.

Jeg anbefaler aldri å slutte helt med aktive virkestoffer for huden på sommerhalv året, men anbefaler heller ikke ‘en treningsleir’ for huden på den tiden.

Mine råd til dere som ønsker en fortsatt trent og frisk hud er å vedlikeholde med retinol og glykolsyrer 2- kvelder i uken og benytte de andre dagene til å bruke aktive virkestoffer med antioksidanter og solbeskyttelse. Det er svært viktig å bruke faktor daglig!

Sånn ser mitt hudprogram ut i sommer:

Morgen:

Kveld:

Del artikkelen