Mariannes tips Del denne artikelen

Elixir og gravide

Vi får mange spørsmål fra gravide og ammende om hva som er trygt å bruke av våre produkter. Dette er våre anbefalinger.

Det er mye skriving og informasjon om hva som er skadelig og bør unngås under svangerskapet. Min kollega og jeg har begge 3 barn og har brukt aktive ingredienser under graviditet. 

Personlig tror jeg det er viktig å skille mellom hva vi spiser og hva vi smører på huden.

Noen ganger tror jeg at vi skaper høy stressfaktor rundt all informasjon om hva som bør unngås under graviditet. Jeg husker godt jeg leste alt jeg kom over av informasjon om hva jeg bør og ikke bør gjøre ved første mitt svangerskap. Jeg gikk til en av de fremste gynekologene i Wien i Østerrike, som så klokt sa at stressfaktoren rundt det å følge alle regler var mer negativt enn å bryte noen regler du ikke visste om…

Vi i Elixir-teamet er veldig opptatt av total helse og har stor forståelse for at kunder er bevisste på hva de smører på huden sin. Vi har en serie med aktive ingredienser og ønsker å skape en hudforbedring der produktene blir påført. Det betyr på et begrenset område og ikke dyptgående produkter som går i blodbanen.

artikler_48

Enkelte opplever at huden blir bedre under svangerskap, mens andre opplever hudproblemer som pigmentendringer, urenheter, sensitiv og tørr hud. Mange Elixir brukere føler at huden blir bedre etter lengre bruk og ønsker ikke å slutte med de aktive produktene under svangerskapet. 

Generelt sier leger nei til alle aktive behandlinger og ingredienser under svangerskap. Det betyr ikke at det er dokumentasjon på at det er farlig eller vist til skader på foster. Alle leger må står ansvarlig for all behandling de gir til gravide. Hvis det skulle vise seg at det er en promille sjanse for at noe går galt føres det tilbake til dem.

Spør du en lege på jobb vil han nok ikke anbefale noen konsentrerte virkestoffer. Spør du en lege som privatperson vil han han si nei til disse ingrediensene:

    • Salisylsyre (Acne Pads og Acne Clearing Cleanser)
    • Retinol i konsentrert from 0,1% og oppover (Anti-Wrinkle Serum og Anti-Aging Gel)
  • Kjemiske peelinger i klinikk anbefales ikke i svangerskaps perioden

Det er ingen studier som viser at Salizylsyre i konsentrasjon 2% (Acne Pads og Acne Cleanser) er skadelig for gravide.

Det er heller ingen studier som viser til at noen styrker av glykolsyrer eller mandelsyre er skadelig. Sudier viser til at det er surhetsgraden (pH) som er mest avgjørende. pH-verdien på kjemiske peelinger er mye surere enn hjemmeprodukter. Derfor sier vi for å være på den sikre siden at vi ikke anbefaler kjemiske peelinger under graviditet.

Min tanke er at vi alle ønsker å passe på at vi lever så bra som overhodet mulig for å få et friskt og sunt barn. Derfor må vi noen ganger ta avgjørelser om hva som føles riktig for oss. Vi har alle forskjellige fokusområder, og jeg personlig har vært mer opptatt av å spise riktig og holde meg i god form.

Hilsen Marianne ☺