Mariannes tips

Elixir og gravide

Vi får mange spørsmål fra gravide og ammende om hva som er trygt å bruke av våre produkter.

Vi får mange spørsmål fra gravide og ammende om hva som er trygt å bruke av våre produkter. Dette er våre anbefalinger.

Det er mye skriving og informasjon om hva som er skadelig og bør unngås under svangerskapet. Min kollega og jeg har begge 3 barn og har brukt aktive ingredienser under graviditet. 

Personlig tror jeg det er viktig å skille mellom hva vi spiser og hva vi smører på huden.

Noen ganger tror jeg at vi skaper høy stressfaktor rundt all informasjon om hva som bør unngås under graviditet. Jeg husker godt jeg leste alt jeg kom over av informasjon om hva jeg bør og ikke bør gjøre ved første  svangerskap. Jeg gikk til en av de fremste gynekologene i Wien i Østerrike, som så klokt sa at stressfaktoren rundt det å følge alle regler var mer negativt enn å bryte noen regler du ikke visste om…

Vi i Elixir-teamet er veldig opptatt av total helse og har stor forståelse for at bruker er bevisst på hva de smører på huden. Vi har en serie med aktive ingredienser og ønsker å skape en hudforbedring der produktene blir påført. Det betyr på et begrenset område og ikke dyptgående produkter som går i blodbanen.

artikler_48

Enkelte opplever at huden blir bedre under svangerskap, mens andre opplever hudproblemer som pigmenteringer/ melasma, urenheter, sensitiv og tørr hud. Mange Elixir brukere føler at huden blir bedre etter lengre bruk og ønsker ikke å slutte med de aktive produktene under svangerskapet. 

Generelt sier leger nei til alle aktive behandlinger og ingredienser under svangerskap. Det betyr ikke at det er dokumentasjon på at det er utrygt. Leger står ansvarlig for behandlinger de gir til gravide. Hvis det skulle vise seg at noe gikk galt vil det føres tilbake til dem.

Spør du en lege på jobb vil han nok ikke anbefale noen konsentrerte virkestoffer. Spør du en lege som privatperson vil han nok si nei til disse ingrediensene:

Det er med andre ord bare retinol produktene, Retinext Advanced Corrective Serum og Retinext Anti-Aging Gel som viser til studier og dokumentasjon på at gravide og ammende bør holde seg unna konsentrerte retinol produkter.

De fleste gravide ønsker å tilegne seg en sunn livsstil som gir grunnlag for  et friskt og sunt barn og tenker det viktigste er å finne en balanse.

Vi har forskjellige fokus områder og personlig har jeg vært mer opptatt av å  finne balansen på god hudpleie, riktig ernæring og trening:)

Hilsen Marianne 🙂

Del artikkelen