Hudhistorier

– Drømmen min er å motivere mennesker til å være mer aktive!

I våres la hun skøytene på hylla etter å ha hevdet seg toppen av idretten i mange år. Nå er det andre planer for Hege Bøkko (29).

I våres la hun skøytene på hylla etter å ha hevdet seg toppen av idretten i mange år. Nå er det andre planer for Hege Bøkko (29).

– Jeg har alltid vært ei aktiv jente, som liker å bevege meg, og jeg visst tidlig at jeg ønsket å satse på skøyter, men valgte å være allsidig både på ski, telemark og fotball. Sommeren 2008 kom jeg inn på landslaget og i 12 år har jeg konkurrert på internasjonalt nivå. Jeg har fem sølv og en bronse fra junior VM. Jeg har også deltatt i tre OL, der 10 plassen fra 2010 er min beste plassering. Jeg har norgesrekord på både 500 m og 1000 m og har 16 NM titler. 

Vi vet du nå har lagt skøytene på hylla, hva gjør du nå?

– I vår pensjonerte jeg meg som skøyteløper og en ny epoke i livet mitt skulle starte. Mens jeg var aktiv, har jeg også studert og har en bachelor i folkehelse. Drømmen min er å motivere mennesker til å være litt mer fysisk aktiv og ha en litt sunnere livsstil for å forebygge blant annet livstilsykdommer. Akkurat nå jobber jeg litt via et bemanningsbyrå som heter Aktiv Omsorg Vest, hvor jeg jobber hos ulike institusjoner. Jeg har også jobbet litt hos Fana IL og planlagt ulike tiltak – også rettet mot folkehelse. Jeg var med på å arrangere en sommercamp for barn – slik at de fikk muligheten til å ha en aktiv og morsom uke i løpet av sommeren sammen med andre barn. 

Jeg brenner litt ekstra for arbeidshelse og bedrifthelse – siden min bachelor omhandlet akkurat det. Så jeg ønsker i fremtiden å hjelpe bedrifter til å motivere sine ansatte til en aktiv og sunn livsstil, for å få mer energi og kreative ansatte og blant annet få ned sykefraværet. 

Hva er det viktigste vi alle kan gjøre for å ivareta god helse så lenge som mulig?

– Jeg tror at regelmessig fysisk aktivitet er viktig for å ivareta god helse så lenge som mulig – kombinert med et variert kosthold. Men det er viktig å påpeke at det er ikke så mye som skal til før man får en betydelig helsegevinst. Verdens helseorganisasjon anbefaler å være i moderat fysisk aktiv i 30 minutter om dagen eller minst 150 minutter hver uke. Det er snakk om i overkant 20 min med moderat fysisk aktivitet om dagen og det har alle tid til. Hva med å sykle/gå til jobb dersom det er mulig? Jeg vil også anbefale å trene styrke 1-2 ganger i uka. Trenger ikke være med vekter, man kan gjøre mye med kropsvekt. Det viktigste er at man styrker opp muskler og skjelett for å forebygge skader og man blir mer forberedt til hverdagens krav. Hvis man har en stillestittende jobb og hverdag, anbefaler jeg å bevege seg litt i løpet av arbeidsdagen. Målet er ikke å trene mest, eller løpe fortest – målet er å forebygge livstilsykdommer og takle hverdagens krav, både fysisk men også mentalt. Hvis man i tillegg klarer å spise variert og sunt og legge inn frukt og grønt i hverdagen – vil du fort merke en positiv endring på mange områder. 

Hva gjør du selv av fysisk aktivitet i dag?

– Jeg har alltid vært ei aktiv jente som liker å være i aktivitet, men jeg skal innrømme at jeg har kjent og kjenner ofte på dørstokkmila. Jeg har alltid trent mot et mål og det å bli en bedre skøyteløper. Nå har jeg ingen konkrete mål og da er det vanskeligere å motivere seg til å komme ut siden jeg ikke trener mot et konkret mål. Nå har jeg mer fokus på helsegevinsten av å være i fysisk aktivitet regelmessig og det motiverer meg, siden jeg vet hvor godt det gjør for kropp og sjel. 

Hva er den største overgangen fra å være toppidrettsutøver til å leve et mere «vanlig» liv med jobb og karriere?

– Overgangen fra å være toppidrettsutøver til det å leve et «vanlig liv» har vært ganske fin, men samtidig spesiell. Det har gått litt opp og ned. Jeg har på en måte aldri levd et liv utenfor idretten, siden jeg kom inn på landslaget såpass ung. Jeg hadde store forventninger og tanker om det å være «fri» og gledet meg til å oppleve en sommer hvor jeg kunne leve litt normalt. På grunn av corona, ble det jo ikke helt slik. I perioder da jeg har hatt mye å gjøre med jobb osv, har det gått veldig fint, men i rolige perioder blir jeg fort rastløs og tenkende. Hva skal jeg gjøre videre i livet og hva slags mål skal jeg nå sette meg. Det er en ny epoke i livet og jeg må finne ut av hva jeg ønsker å gjøre, Men jeg syntes det er gøy å jobbe og leve et mer A4 liv og ikke være styrt av en trener som bestemmer hva jeg skal gjøre to ganger om dagen. Det å være idrettsutøver er fantastisk, men jeg savner ikke livsstilen.

Hva er det første du gjør når du står opp om morgenen og hva er det siste du gjør når du legger deg om kvelden?

– Takket være Elixirs fantastiske produkter så gleder jeg meg til å rense og behandle huden i ansiktet både morgen og kveld. Så det er noe av det siste jeg gjør om kvelden og det første jeg gjør om morgenen. Men det aller siste jeg gjør på kvelden er vel som mange andre å ligge litt på mobilen. Jeg har en perfekt morgen hvis jeg får servert kaffe på sengen av min samboer og jeg kan ligge i sengen og oppdatere meg på nyheter og sosiale medier. Det er en god start på dagen!

Hvordan ble du introdusert til Elixir Cosmeceuticals?

– Det er flere venninner av meg som bruker Elixir og skryter veldig av produktene. Når jeg først ble obs på disse produktene, så jeg flere og flere som bruker disse produktene fast. Det gjorde at jeg kontaktet Elixir Cosmeceuticals på instagram for å høre om de var interessert i et samarbeid. Jeg har aldri vært flink til å ta vare på huden min og det har aldri vært prioritert. Jeg syntes det har vært vanskelig å finne produkter og informasjon om hva som passer til min hud, og det er jo så ufattelig mye å velge mellom. Jeg har kjøpt en del ulike merker og produkter og vært gira i et par uker, før det dabber av. Elixir har hjulpet meg til å plukke ut produkter som passer min hudtype og gjennom andre sine tilbakemeldinger har jeg vært veldig sikker på at dette er sikkelig gode produkter som vil gjøre godt for huden min. Jeg nærmer meg 30 år og ønsker jo å forebygge aldring osv. Akkurat som fysisk aktivitet og sunt kosthold forebygger ulike livsstilsykdommer vil jo produktene fra Elixir forebygge aldring, akne, rødhet og ujevnheter i huden. Brannslukking er ofte ikke enkelt og jeg vet at jeg nok burde startet rensing og forebygging av hud mye tidligere, men jeg tenker at det aldri er for sent til å starte. 

Har du hatt noen utfordringer med din hud?

– Grunnen til at jeg har vært litt slapp med å ta vare på huden min er nok fordi jeg ikke har hatt så store utfordringer med huden min. Jeg har selvfølgelig hatt kviser/akne i ny og ne, men jeg har aldri hatt store utfordringer. Jeg tror også at det å være i aktivitet og spise sunt gjør noe positivt med huden og det har kanskje vært med på å gjøre huden min ganske problemfri. Men jeg ser allerede at noen rynker er på vei, og at jeg begynner å eldres, og akkurat derfor ønsker jeg nå å starte med å tilføre aktiverende ingredienser for å forebygge og holde huden fin. 

Hva har Elixir gjort for din hud?

Elixir har gitt huden min mer glød. Ved bruk av andre produkter har jeg fått utbrudd av kviser og lignende, men dette var ikke tilfelle da jeg startet å bruke Elixir. Produktene gjorde huden min gylden og fin fra starten. I starten så merket jeg at huden fornyet seg ved å gjerne døde hudceller. Nå har jeg brukt produktene i nesten 2 måneder og jeg begynner også å se resultater ved at jeg har færre svarte hudormer på nesen og at små røde arr fra tidligere kviser blir stadig mindre synlige. Jeg har veldig sjelden kviser nå, men dersom jeg får én blir den borte like fort som den kom. Jeg føler at huden ser veldig frisk ut og jeg føler meg mer vell også uten sminke siden huden gløder mer. Dersom jeg tar på sminke føler jeg at alt sitter og legger seg mye finere, da huden er behandlet med gode produkter før jeg påfører foundation. 

Hvilke produkter bruker du i dag og hvordan bruker du de?

– På morgenen starter jeg med å vaske huden med Hydractil Gentle Cleanser. Dette er et deilig såpeaktig produkt som man masserer inn i fuktig hud og skyller av med lunket vann. Deretter smører jeg huden inn med Acticlear som er en lett gel som motvirker rødhet, ujevn pigmentering og uren hud, Føler denne gir meg masse fuktighet samtidig som den jobber godt inn i huden. Til slutt avslutter jeg med Ultradefense pro solfaktor 30. Jeg har tidligere vært dårlig til å smøre meg med høy solfaktor i ansiktet, men dette skal jeg være flink til å gjøre hele året da det beskytter mot UV-stråler og som da forebygger hudkreft, men også aldring. 

– På kvelden vasker jeg ansiktet med samme rens som på morgenen. Deretter går jeg over med en Articlear Pads. Dette er eksfolierende pads som motvirker fet hud, akne og overflødig talg. Disse er også effektive i behandling av hudormer og har nok vært med på å redusere hudormer på nesen min. Man kjenner at dette er pads som renser godt inn i huden og man føler at den jobber siden man kjenner prikking i huden etter bruk. Deretter bruker jeg Niactil 4% som er en svært fuktighetsgivende og behandlende gel-krem. Dette er det første produktet jeg hørte om via venninner som skøyt produktet opp i skyene. Og jeg er ikke overrasket over at dette er Elixir sin bestselger. Den virker veldig beroligende, demper rødhet og reduserer porer samtidig som den er svært effektiv mot akne, hudormer og rosacea. Så er det ett produkt du skal kjøpe, så er det nettopp Niactil. Den funker også veldig godt som øyekrem. 

– I tillegg har jeg fått en deilig hudkrem som heter Hydractil Lite Cream og et serum som heter Ceactil. Dette er produkter som jeg enten bruker i tillegg til de nevnte produktene over, eller som jeg bare bruker dersom jeg bare ønsker ekstra fuktighet uten at det skal være veldig pleiende. Ceactil er et mildt serum som inneholder antioksidanter og konsentrert C-vitamin i høy konsentrasjon, så det er smekket med godsaker og gir en sunn glød i ansiktet. 

– Det som er så flott med Elixir sine produkter er at man ikke kan gjøre noe feil. Man kan prøve ut ulike kombinasjoner og man kan bruke produktene på tvers av hverandre. En god huskeregel som jeg lærte da jeg besøkte de fine damene hos Elixir Cosmeceuticals, er at man skal ta på det som er mest tyntflytende først, før man tar på produktene som er mer kremete. Utenom står man fritt til å påføre det man føler for – og det gir fantastiske og langvarige resultater.

Del artikkelen