Hudhistorier

Derfor får noen kviser i voksen alder

Kviser, eller akne på fagspråk, er en av de vanligste hudlidelsene for tenåringene, men akne kan også oppstå i voksen alder.

Kviser, eller akne på fagspråk, er en av de vanligste hudlidelsene for tenåringene, men akne kan også oppstå i voksen alder.

Akne hos voksne rammer gjerne nedre del av kinn, kjeveparti og hals. Akneforandringene er gjerne dype og betente og kan forårsake arr og misfarging i huden.

Voksenakne blir inndelt i to grupper/typer:
Persisterende akne: De som har vedvarende akne fra tenårene og opp i voksen alder. Like vanlig hos menn som hos kvinner.

Acne tarda: Akne oppstår i voksen alder. Er oftere lokalisert i nedre del av kinn, kjeve og hake området (u-sonen) og sees hyppigere hos kvinner. Akneforandringene er ofte dyptliggende betente forandringer.

Voksenakne er som regel moderat, men kan være mer behandlingsresistent, det betyr at du må ha litt mer tålmodighet og at det tar litt mer tid før det blir bedring.

Akne i voksen alder kan oppleves veldig lik tenåringsakne, men ofte kan det knyttes til andre faktorer. 

Mulige årsaker til akne:

Christopher hudhistorie

Christopher (39) hadde en tenåringstid med problemfri hud, men det skulle vise seg at akneproblemene skulle melde sin ankomst i voksen alder.

Du har opplevd akne i voksen alder. Fortell!
– Jeg var 33 år, flyttet til Sydney i Australia for å starte min karriere hos et reklamebyrå. Ukene bestod av mye jobb og det var ikke uvanlig med arbeidsuker opp mot 80-90 timer. Jeg gikk gjennom et samlivsbrudd og etter 1,5 år gikk jeg på den klassiske veggen. Jeg var enormt trøtt og hadde lite energi, samtidig så startet jeg å se at huden på kinnene begynte å få urenheter og kviser. Jeg prøvde å behandle urenhetene uten resultat, og etter noen uker eskalerte huden min, kvisene ble større, nesten som cyster, de ble mer inflammerte og jeg oppsøkte en hudlege som punkterte byllene i ansiktet mitt. Jeg gikk i 3 måneder på Isotretinoin. 

Christopher før han startet med Elixir Cosmeceuticals

Så startet du på Elixir Cosmeceuticals. Hva startet du med?
– Jeg ble anbefalt Acticlear Cleanser, Niactil 4%, Acticlear Pads og Acticlear Gel. Og det tok ca 2 måneder før jeg så merkbare endring. Etter dette ble huden min bare blitt bedre og bedre. Jeg opplever og at huden er i balanse og ser jevnere og glattere ut med mer glød.

– Etter som huden min er blitt mindre talgrik har jeg endret på hudprogrammet. Nå bruker Hydractil Gentle Cleanser og Niactil 4% på dagen. På kvelden renser jeg og påfører Niactil Advanced Pro 5 ganger i uken. De andre 2 dagene bruker jeg Elixir Pads 10% og Smoothing Cream 10%, for å få mer glød. 

– I år blir jeg 40, og har bedre hud og mer glød enn for 20 år siden! 🙂

Del artikkelen