Produkter

Derfor er Acticlear bra mot acne

Acticlear er en av våre bestselgere og det er ikke uten grunn.

Acticlear er en av våre bestselgere og det er ikke uten grunn.

1. Acticlear inneholder ingrediensen azelainsyre som viser seg å være veldig gunstig mot acne. En av hovedårsakene til acne og betennelser er opphopning av av døde hudceller rundt hårsekken. Azelainsyre normaliserer opphopning av døde hudceller og åpner tilstopninger av lukkende og åpne comedoner (talg).

2. Azelainsyre 15% kan redusere både ikke-inflammatoriske og inflammatoriske utbrudd. Den kan sammenlignes med andre godkjente legemidler, som benzoylperoksyd og erytromycin (utvortes antibiotika) så vel som tretinoin (a-vitaminsyre), men azelainsyre har bedre toleranse med mindre hudirritasjoner.

3. Den er også gunstig mot talgproduksjon i pannen, haken og kinn gjennom sin hemmende effekt på konvertering fra testosteron (hormon) til 5-dehydrotestosterone (redusere talg produksjon).

4. Azelainsyre er mer effektive i kombinasjon med andre aktive ingredienser som retinoider, Alpha Hydroxy-syrer, BHA-syrer, Niacinamide og Vitamin-C.

Vanlige, men midlertidige bivirkninger: Rødhet, lett flassing, og peeling på grunn av overdreven tørrhet. Dette kan justeres med å bruke det i kombinasjon med Hydractil Lite Cream. Det kan også forekomme hos noen (ca 5-10%) mild kløe, prikking eller svie. Dette vil vanligvis avta etter gjentatt bruk og ved å redusere antall 2 ganger til 1 gang daglig. Anbefales ofte for de som er sensitive å alternere med Niactil 4% i begynnelsen.

Del artikkelen