Fagstoff

Bruker du riktig rens?

Huden er stadig i endring og små justeringer med riktig tilpasset rens og bruk, kan være enkle grep for mange.

Første steg i alle hudrutiner innebærer å finne en riktig rens som er tilpasset din hud og ditt hudprogram. De med fet hud, urenheter og mye sminke kan trenge å dobbel rense eller å veksle mellom to ulike renseprodukter.

Hvilken rens passer din hud?
Rens for sensitiv til tørr hud
Hydractil Gentle Cleanser er en gel-rens og den mildeste blant våre renseprodukter. Rensen er ypperlig for dem med tørr, dehydrert eller sensitiv hud. Den fjerner smuss, sminke og overflødig fettstoffer på en skånsom måte. Kan også brukes til å fjerne lettere typer øyensminke.

Rens for normal til kombinasjonshud
Niactil Cleanser er en universal mild rens som fjerner smuss og sminke på en mild men effektiv måte. Rensen inneholder lav konsentrasjon av glykolsyrer og salisylsyre. Den passer sensitiv til kombinasjonhud og kan enkelt passe inn som en base med andre aktive virkestoffer.

Rens for kombinasjonshud
Acticlear Foam Cleanser er en litt mer aktiv rens. Den inneholder 3% mandelsyre og 5% PHA-syre som eksfolierer og fjerner overflødig talg og opphopninger av døde hudceller på en skånsom måte. Passer godt til de som har fetere hud og litt urenheter. Produktet er også et fint peelingprodukt for dem som er sensitive til glykolsyrer, og kan brukes noen kvelder i uken etter Hydractil Gentle Cleanser eller Niactil Cleanser. Acticlear Foam Cleanser anbefales ikke å bruke over øyeparti. 

Rens for fet og uren hud
Sulfactil Cleanser er en problemløser for de som har aknefet hud og Rosacea utbrudd. Egner seg også for dem med Seboreisk hud. Den inneholder salisylsyre og svovel som fjerner fettstoffer og døde hudceller. Rensen virker antinflammatorisk og reduserer  dårlige bakterier i huden. Bruker du denne rensen over tid vil den virke forebyggende på nye utbrudd. Anbefales å bruke i kombinasjon med en mildere cleanser, som Hydractil Gentle Cleanser eller Niactil Cleanser. Sulfactil Cleanser anbefales ikke å bruke rundt øyeparti. 

Hva er “dobbelrens” og når bør du gjøre det?
Dobbelrens kan gjerne beskrives som en forbigående trend, men for flere hudtilstander og hudtyper kan en dobbelrens være nøkkelen til hudforbedring. 

Ved behov kan selvsagt den samme rensen brukes i to omganger, men å praktisere dobbelrens betyr ikke bare å repeterer renserutinen. Det er vel så ofte at rensen består av to forskjellige typer for å oppnå en dypere rens. Det er vanlig å kombinere en mildere vask med en mer aktiv vask, som ofte inneholder syrer og virkestoffer som reduserer bakterier, talg, og døde hudceller. 

Dobbel rens kan derfor ha 2 betydninger: 

  1. Huden renses 2 x med samme renseprodukt.
  2. Huden renses med 2 ulike renseprodukter, og som enten brukes etter en rens eller kombineres og brukes på ulike tidspunkt.

Hvordan kombinere de forskjellige renseproduktene?
Hydractil Gentle Cleanser og Niactil Cleanser er milde renser og brukes som en generell rens som fjerner makeup, smuss og overflødig talg. Begge kan brukes i en “dobbelrens”-rutine, og kan brukes repeterende eller i kombinasjon med et behandlende renseprodukt. 

Acticlear Foam Cleanser og Sulfactil Cleanser er dem vi beskriver som “behandlende” renser, og kan brukes alene men kombineres ofte med en mindre aktiv rens i en hudrutine. 

Er du usikker på hvilken rens og hvilken rutine som passer din hud? Send oss en mail på elixir@cosmedica.no

Del artikkelen