Fagstoff Del denne artikelen

Bruker du produktene dine riktig?

Vi får mange henvendelser fra kunder som vil ha råd om bruk av sine hudpleieprodukter og hvordan de kan oppnå bedre resultater. Og med det ser vi mye feilbruk av produkter. 

Det er viktig å forstå at aktive virkestoffer kan åpne tilstopninger av talg og at i en overgangsperiode på 3-6 uker kan det oppleves at huden får mer utbrudd. Mange bruker produkter med riktige virkestoffer, men bruker produktene for hyppig. Dette kan føre til mer rødhet, inflammasjoner og betennelser.

Hudanalyse og hudprogram
Det å skape en forbedring i huden innebærer å få et tilpasset program til din hudtilstand.

Vi anbefaler alle en hudanalyse med en hudscanner, slik at hudterapeuten kan lokalisere dine utfordringer og din historikk.

Så lages en skreddersydd behandlingsplan som inneholder ulike virkestoffer og bruk av produkter morgen og kveld.

Mange går for lenge med hudproblemer før det taes grep, og dette kan det være mange grunner til. Vi anbefaler å ta tak i dine utfordringer før de utvikler seg og blir større. Det er alltid lettere å forebygge enn å reparere. 

Det er viktig å huske at huden vår stadig er i endring, og om et hudprogram skulle vise seg å likevel ikke fungere så godt som først antatt, bytt! 

Det er alltid en innkjøringsfase på bruk av hudpleieprodukter og det kan bli verre før det blir bedre, men hvis huden får større og mer utbrudd, bør det vurderes å gjøre endringer innen det har gått 3-6 uker.

Bildet kan inneholde: 1 person, smiler

Malins (24) hudhistorie

Malin tok kontakt med oss på e-post for en stund siden, og sendte oss bilder og en beskrivelse av sin hud og hudprogram. Dette hadde hun begynt med uten å ha foretatt en hudanalyse.

Malin er 24 år gammel og har hatt litt utfordringer med røde nupper og inflammasjoner i huden, dette ønsket hun få normalisert. Hun hadde startet med produktene i slutten av september og tok en pause i februar siden hun følte huden ble forverret, før hun begynte med produktene igjen. Etter dette følte hun det eskalerte.  

Hun begynte med følgende produkter:

 • Niactil Cleanser
 • Niactil 4%
 • Elixir Pads 10% 
 • Smoothing Cream 10%
 • Ultradefense SPF 22
 • Ceactil Everyday Serum

Vi vurderte raskt at huden var i en verre tilstand med mer inflammasjoner og utbrudd. Hun brukte Elixir Pads 10 % og Smoothing 10%. Visse syrer i høy konsentrasjon kan trigge mer utbrudd hvis det blir brukt feil. 

Vi slo fast at hun i utgangspunktet burde ha startet med Acticlear Pads som inneholder salisylsyre og lavere konsentrasjon av glykolsyrer.

Hudtilstanden hennes hadde blitt verre og våres fokus var å få ned betennelsene med virkestoffer som svovel, azelainsyre og salisylsyre.

Bilde på før og etter er kun etter 2 uker, og bare ved bruk av hjemmebehandling.

Derfor anbefalte vi henne følgende hudprogram:

Morgen:

 • Sulfactil Cleanser
 • Niactil 4% 
 • Ultradefense Green Tea SPF 22
 •  (Ceactil Everyday Serum kan brukes under Niactil 4% hvis huden trenger mer fukt)

Kveld:

 • Niactil Cleanser
 • Acticlear Pads (2-4 x i uken)
 • Acticlear – kan bruke Hydractil Rich over hvis huden blir tørr

Malin sine endringer viser hvor viktig det er å bruke de riktige ingrediensene som både jobber med ulike faktorer som eksfoliering, betennelsesdempende, beskyttende og antibakterielle egenskaper i synergi. Hun fikk veldig rask hudforbedring ved å endre på sitt hudprogram.

Relaterte produkter

Relaterte produkter

Å bruke produkter med flere aktive virkestoffer, skaper synergieffekt som gir gode, langvarige resultater og en sunn hud.

Relaterte artikler

Se alle artikler