Fagstoff

Bruk retinol, få strammere og friskere hud

Alle som ønsker å jobbe med Anti-Ageing, må ha Retinol i sitt hudprogram.

 Alle som ønsker å jobbe med Anti-Ageing, må ha Retinol i sitt hudprogram.

Retinol i konsentrert form har klare studier på at det setter i gang celleproduksjonen som avtar med alder og skader som er blitt påført spesielt gjennom solen. Konsentrert retinol kickstarter collagen produksjonen som fører til bedre fukt, bedre spenst og mindre grove linjer. Studier viser at jo lengre du bruker det, desto bedre blir resultatet.

Elixirs Retinext produkter inneholder konsentrert retinol i forskjellige styrker. Sammensetningen av flere aktive virkestoffer og retinol pakket inn i liposomer gjør at Retinext produktene er mer aktive og virkningsfulle.

Retinext Anti-Aging Gel anbefales og starte 2-3 ganger i uken for gradvis tilvenning. Etter hvert kan den brukes daglig når toleransen er opparbeidet.

Retinext Advanced Corrective Serum anbefales å bruke annen hver dag til opparbeidet toleranse. Deretter bruk serumet hver kveld.

Flere kliniske studier viser at retinol har mange av de samme gode egenskapene som Tretinoin (reseptbelagt A-vitaminsyre 0,05 eller 0,1%) Det inkluderer tykkere overhud og mindre dannelse av enzymet MMS som bryter ned collagen. Dette ensymet blir stimulert av UV stråler. Retinoider stimulerer til bedre collagen produksjon og bedrer elastisitet i huden. Den hemmer også aktiviteten til enzymet Tyrosinase som gjør at den også virker gunstig på pigmentflekker.

Langstidsbruk av Retinoider har vist seg og bedre solskader og rynker. Den øker produksjonen av nye celler og fører til utstøtelse av gamle celler. Det brukes for å jevne ut hudfarge, redusere fine linjer og pigmentforandringer, reduserer store porer, arr og kviser.

Retinol er ikke så irritativt som Tretinoin og er derfor mindre risiko for hudirritasjon. Det vil alltid være noen som reagerer på konsentrerte Retinoider og anbefales derfor å begynne gradvis hvis kunden ikke tidligere har brukt retinol eller A-vitamin i konsentrert form.

Produktene bør ikke brukes av gravide eller ammende, eller ved atopisk eksem.

Del artikkelen