Produkter

Bli bedre kjent med Sulfactil-familien

Elixirs produkter er delt inn i ulike «familier» med virkestoffer som retter seg mot ulike hudtilstander og hudtyper. Dette er Sulfactil-serien.

Elixirs produkter er delt inn i ulike «familier» med virkestoffer som retter seg mot ulike hudtilstander og hudtyper. Dette er Sulfactil-serien.

Sulfactil-navnet kommer fra sulfur som betyr svovel på norsk. Svovel er et mineral som er blitt brukt mye til behandling av hud siden 70-tallet. Svovel er kjent for sine gode antibakterielle, betennelsesdempende og skånsomme eksfolierende egenskaper.

Vi har alle forskjellige utfordringer med vår hud. Noen har mer enn andre og noen har utviklet en hudsykdom, da kan det være behov å ta i bruk virkestoff som har en mer behandlende effekt. Sulfactil Cream har en svært god effekt på mange og blir omtalt som en «problemløser». 

Vanlige bivirkninger
Noen kan være sensitive til svovel i begynnelsen og bør begynne å bruke produktene gradvis (2-3 x uken). De kan oppleve svie med tørrhet, kløe og rødhet. De med svovel allergi må ikke bruke Sulfactil-produktene!

Sulfactil Cleanser
En rens som egner seg for de med store porer og fet hud. Den egner seg som daglig rens for de som sliter med stadig nye utbrudd av akne, Seboreisk eksem, rødheter og generell fet og blank hud. 

Virkestoff i Sulfactil Cleanser
Inneholder Betaine som er en mild aminosyre som virker fett og vannoppløselig. 

Inneholder 2 % svovel som reduserer talg, betennelser og rødheter. Virkestoffet har også beroligende egenskaper samt bakterie og parasitt drepende.

2 % salisylsyre reduserer talg ved at den trekker fett ut av porene. Virker betennelsedempende og eksfolierer skånsomt døde hudceller.

Anbefalt bruk
Sulfactil Cleanser brukes som daglig rens eller i kombinasjon med andre rense-produkter. Det kan for noen oppleves for uttørrende å bruke morgen og kveld og kan være gunstig å alternere med Niactil Cleanser. Massér inn med vann å la ligge noen minutter på huden før den vaskes av for mer aktiv virkemåte.

Sulfactil Cream
En gulaktig lett krem som reduserer, talg, betennelser, rødheter og inflammasjoner i huden. Studier viser betydelig forbedring på Rosacea, Seboreisk eksem, Perioral dermatitt og 50% bedring på akne.

Virkestoff i Sulfactil Cream
5 % svovel: mikronisert/collodial sulphur/svovel gjør at overflate kontakten blir større når virkestoffet har små partikler og får en mer aktiv virkemåte. 

2 % salisylsyre:synergien med svovel fremmer effekten og eksfolierer porelinning, reduserer talg og virker antibakteriell.

Butyrospermum Parkii (Shea olje) Er blitt brukt innen kosmetikk i over 60 år og er kjent for sine mykgjørende og helende egenskaper. Den tetter ikke porer og er ikke komogen og passer derfor veldig godt til fet og uren hud.

Anbefalt bruk:
Brukes i kombinasjon med hudprogram tilpasset hudtilstand. Kan brukes i et tynt lag i hele ansiktet eller lokalt på betente områder og utbrudd 1- 2 ganger daglig. Anbefales som kur på 6 uker og deretter vedlikehold 2 x uken.

Del artikkelen