Fagstoff

De beste hudrådene etter sommeren!

Som fagsjef i Elixir Cosmeceuticals er jeg selvsagt litt i overkant opptatt av hud. Det som slår meg er at solen har satt sine spor på forskjellige måter.

Som fagsjef i Elixir Cosmeceuticals er jeg selvsagt litt i overkant opptatt av hud. Det som slår meg er at solen har satt sine spor på forskjellige måter.

mariannet_fjortoft_3Marianne Fjørtoft er faglig sjef og hudpleieekspert for Elixir Cosmeceuticals

En gyllen glød gir ofte et friskere og sunnere utseende, men solen setter ofte andre spor når det blir overdreven soling som pigmenteringer, ujevn hudtone, tørrhet og grovere hud. Dette kan føre til langvarig skade og økt risiko for hudkreft.

Så hvis din skyldige nytelse i sommer har vært en dose for mye sol! Her er mine råd til å fornye og reparere en pigmentert, grov, ru og tørr hud:

1. Når huden er dehydrert fra solen, vil enzymene som er ansvarlige for hudens naturlige fuktighets produksjon og cellenes evne til å fornye seg forringes. Dette kan føre til tørr, skjellete, grov og ujevn hudoverflate. En effektiv måte å fornye og forbedre skader på er gjennom eksfoliering.

2. Det er flere årsaker til at huden ikke evner å støte bort døde hudceller så hyppig som den bør for å opprettholde en sunn og frisk hudtone. Evnen til hudfornyelse avtar ved solskader, dårlig livsstil, sykdom og alder. Dette redusere hudens evne til å fornye seg og trenger derfor hjelp fra virkestoffer til å sette fart på cellefornyelsen. Acne og solskadet hud har ofte en forhorningsforstyrrelse og er også en årsak til at hudoverflaten blir fortykket, talgrik og grov.

3. Det er viktig for alle hudtyper å eksfoliere overhuden for å oppnå en jevnere, glattere og finere hudoverflate. Fruktsyrer (AHA, BHA) hjelper huden til en raskere hudfornyelse ved å løse opp bindingene som holder døde hudceller sammen.

Husk: En frisk hud ser yngre ut!

Hilsen Marianne 🙂

Del artikkelen