Hudhistorier

Behandling av Perioral dermatitt

Perioral dermatitt er et kviselignenede utbrudd som forekommer hyppigst hos unge voksne kvinner.

Perioral dermatitt er et kviselignenede utbrudd som forekommer hyppigst hos unge voksne kvinner. 

Utbruddene kan sees oftest rundt munn, nese og mer sjeldent i kinn og rundt øyne. Perioral dermatitt oppleves som små inflammatoriske papler og pustler og kan også sees som små forhøyninger med skjellete tørre og røde partier.

Årsak
Hudsykdommen ble oppdaget første gang på 1960 tallet og har ukjent årsak. Siden det er mest kvinner som er utsatt kan det virke som hormoner er en trigger ved at utbrudd også forekommer mer hyppig rundt menstruasjons tid. Det viser seg også at de som bruker krostison-produkter er mer utsatte for utbrudd og at det kan tyde på svekket immunforsvar i huden. Noen opplever at fet kosmetikk og aktive behandlinger også kan trigge utbrudd. Generelt viser det seg at de som er disponible opplever mer utbrudd ved stress, sykdom og ved intens soleksponering. 

Behandling 
Det anbefales ofte antibiotikakurer for å behandle Perioral dermatitt effektiv. Men mange ønsker å unngå unødvendig bruk av antibiotika og foretrekker alternative behandlinger. 

Gjennom årene har Elixir Cosmeceuticals hatt veldig gode resultater med Sulfactil Cream. Kremen inneholder konsentrert svovel som redusere sopp i huden som kan være en utløsende faktor for Perioral dermatitt. Svovel er også kjent for sine betennelsesdempende og antibakterielle egenskaper. 

Niactil 4% som inneholder Niacinamide er en lett krem uten fettstoffer som er en god å bruke ved utbrudd av Perioral dermatitt. Niactil 4% styrker hudbarrieren og reduserer inflammasjoner og tørrheter. 

Generelt er det viktig å bruke milde produkter som ikke trigger mer irritasjoner, samt reduserer betennelser og styrker hudbarrieren. Om du har utbrudd, unngå fete kremer og aktive virkestoffer med konsentrerte retinoider og fruktsyrer. 

Renates hudhistorie

Renate (30) tok kontakt med oss etter og ville ha råd mot sin Perioral dermatitt. Vi anbefalte hun å bruke Sulfactil Cream og Niactil 4%, og merket kort tid etter en hudforandring. 

Beskriv huden din!
Jeg har aldri slitt med huden tidligere. Vil si jeg har hatt en uproblematisk hud. Men plutselig fikk jeg Perioral dermatitt. Huden ble veldig rød, sår og betent, og jeg opplevde huden som veldig sensitiv og varm. 

Har du tidligere hatt gode hudrutiner? 
Jeg kunne nok hatt bedre rutiner tidligere. Jeg har har slurvet litt med rensing av huden og har nok ikke gitt den nok pleie. 

Hva er din hudrutine?
Morgen renser jeg huden med Niactil Cleanser, smører meg med Niactil 4 % og Hydractil Lite Cream når jeg trenger litt ekstra fukt. 

På kvelden renser jeg huden med samme rense, smører med Sulfactil Cream og Niactil 4%. Noen ganger bytter jeg ut Niactil 4% med Niactil Advanced Pro om huden tåler det.

Hvor lang tid tok det før du merket en hudforbedring? 
Det gikk bare en ukes tid før jeg merket forskjell. De første par dagene følte jeg meg verre og det svidde veldig når jeg smurte på produktene. Huden min var så sår at en dråpe vann kunne føles som at huden sto i brann. Men etter en ukes tid begynte de betente blemmene å tørke inn, huden ble mindre rød og det sluttet å svi. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle se endring på så kort tid! 

Har du i tillegg til hjemmeprodukter brukt resept belagte produkter? 
Jeg har ikke brukt noe reseptbelagt behandling. Min lege skrev ut en antibiotikakur på 12 uker da jeg fikk diagnosen Perioral dermatitt, men jeg valgte å prøve produktene fra Elixir først i håp om å slippe å gå på en antibiotikakur. Produktene funket så bra at jeg slapp jeg å hente ut kuren. Det er jeg veldig glad for!

Vil du dele med oss ditt favorittprodukt? 
Jeg forguder både Sulfactil Cream og Niactil 4%! De er mine absolutte favoritter som jeg ikke klarer meg uten!

Del artikkelen