Fagstoff

Antioksidanter opprettholder en yngre hud!

Det er mye snakk om antioksidanter i hudpleie, men hva gjør de egentlig for huden vår?

Det er viktig å beskytte huden daglig med antioksidanter for å opprettholde en sunn og frisk celleproduksjon.

Forskning viser at langvarig oksidativ stress (frie radikaler) fører til betennelseslignende tilstander i huden. 

Det kan igjen føre til hudkreft og fremskynde aldringsprosessen. Det er derfor viktig å beskytte huden daglig med antioksidanter for å opprettholde en sunn og frisk hud.

Frie radikaler
Cellene vår skaffer seg energi og fornyer seg hele tiden ved å forbrenne oksygen fra lufta omkring oss. I denne naturlige prosessen dannes det såkalte frie radikaler som cellene våre nøytraliserer daglig. Til tross for dette, vil ulike stressfaktorer over tid kunne føre til oksidativ stress, med andre ord, skader på cellene. Daglig eksponering av UV-stråler er vanlige stressfaktorer som bryter ned kollagen og elastin i huden. Dette sees spesielt i ansikt, bryst og hender.

Antioksidanter er beskyttere
Kroppen vår produserer en rekke enzymer som fungerer som antioksidanter. De er kroppens naturlige forsvar mot frie radikaler og den oksidasjonen de fremmer. 

Antioksidanter trer inn som soldater og beskytter mot skader og celledød, og sørger for å nøytralisere angrepene fra frie radikaler. Derfor beskytter og forebygger antioksidanter mot inflammasjoner, ujevnt pigment, tidlig aldring, grov hud og hudkreft.

Bruk et tilpasset produkt med antioksidanter under solbeskyttelse
Hudens ytre lag blir utsatt for daglige påkjenninger og trenger ekstra beskyttelse og pleie. Hudcellenes unike mekanismer kan til tross for tidligere skader repareres og fornyes, og det vil derfor aldri være for sent å begynne med forebyggende og reparerende tiltak.

For alle hudtyper:
Ceactil Everyday Cream – inneholder C-vitamin (ascorbyl glucoside) og appelsinskall ekstrakt som er rik på vitamin E. Kremen reduserer ujevnt pigment, lindrer solbrenthet og fremmer bedre fukt, men er også gunstig mot store porer og gir en glattere og strammere hud.

For kombinert og tørr hud
Ceactil Everyday Serum – inneholder antioksidanten Ascorbyl glucoside som er en stabil C-vitamin. C-vitamin fremmer produksjon av kollagen og normaliserer fargestoffet (melanin) i huden. Produktet inneholder også vitamin B5 som virker beroligende, fuktighetsgivende og talgregulerende.

For tørr og sensitiv hud
Ceactil Advanced Serum– inneholder 3-O-Ethyl ascorbic acid, en stabil C- vitamin. Virkestoffet beskytter mot UV-skader og nedbrytning av kollagen, normaliserer hudtonen, og fremmer bedre fuktighet. Ceactil Advanced Serum inneholder også flere antioksidanter som styrker hudens blodkar, og flere pleiende oljer med antioksidant effekt.

B3-vitamin for en kombinert og sensitiv hud
Niactil 4% inneholder antioksidanten Niacinamide som ikke lagres i kroppen, men må påføres eller tilføres gjennom ernæring. Virkestoffet viser seg å ha kreftforebyggende egenskaper og styrker hudbarrieren. Den reduserer inflammasjon, normaliserer talgproduksjonen og fordeler fargestoffet jevnere i huden.

Hele Ceactil-familien inneholder konsentrert C-vitamin

Bruk daglig solbeskyttelse
De aller fleste er flinke til å bruke solbeskytte når de oppholder seg i solen på sommerhalvåret eller på solfylte ferier, men vi blir også utsatt for UV-stråler daglig når vi ikke oppholder oss ute. UVA stråler går gjennom vindu og glass.

Det viktigste er å opprette gode hudrutiner med beskyttelse. Daglig eksponering av UVA-stråler fører til at huden vil eldes raskere. UVA-stråler er like skadelige hele året, mens UVB-strålene er svakere på vinterhalvåret og blir mer intense på sommerhalvåret. 

Vi anbefaler alltid å bruke en dagkrem med SPF på hverdager og en høyere faktor når huden utsettes for mer soleksponering. Alle våre kremer med solbeskyttelse inneholder antioksidanter, har reparerende egenskaper og med UVA/UVB-filter.

Husk:

  1. Antioksidanter nøytraliserer frie radikaler og beskytter mot inflammasjoner, nedbrytning av kollagen og ujevnt pigment.
  2. Bruk av antioksidanter opprettholder en bedre celleproduksjon, som forebygger tap av spenst og fuktighet
  3. Bruk av solbeskyttelse og antioksidanter reduserer skader og tidlige aldringstegn.
  4. Bruk alltid antioksidanter og solbeskyttelse på dagen, spesielt på sommerhalvåret!
Del artikkelen